Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept. Někdy se stane, že vám zbyde a ztvrdne chléb. Na strouhanku se moc nehodí, ale na zahušťování omáček je výborný, proto se vyplatí mít trochu strouhaného chleba v zásobě. Objevila jsem nedávno starý recept z nějaké soutěže vystřižený z novin (bohužel, nevím nic bližšího) na obalovaný řízek v chlebovém těstíčku. Zaujal mě a tak jsem svoji „železnou zásobu“ chlebové strouhanky využila jinak, než obvykle. Řízek se podařil a chutnal skvěle, a tak jsem návod sepsala i pro vás. Chcete-li, můžete řízky v těstíčku ze strouhaného chleba vyzkoušet.

Co je potřeba

  • vepřové nebo drůbeží řízky
  • ztvrdlý chléb
  • 1 vejce
  • světlé pivo
  • majoránka
  • mletý kmín
  • česnek (sušený nebo čerstvý)
  • sůl
  • sádlo nebo jiný tuk na smažení
1

Tvrdý chléb rozemelte, promíchejte se solí, sušenou majoránkou, mletým kmínem a drceným či sušeným česnekem. Přidejte vejce a zalijte pivem, promíchejte. Všechny ingredience dávkujte podle vlastního uvážení. Pivo nalévejte po troškách, vždy ho nechte vsáknout do strouhanky a teprve pak přilijte další. Musí vzniknout nepříliš hustá a ne moc řídká kaše.

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
2

Připravte si maso na řízky. Nezáleží na tom, jaké maso zvolíte, řízky mohou být z kuřecího, krůtího i vepřového masa. Těstíčko se hodí i na řízky z kapra. Maso naklepejte a lehce osolte.

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
3

Řízek potřete z jedné strany chlebovou kaší a ihned ho položte obalenou stranou do pánve s rozpáleným tukem. Naneste těstíčko i na druhou stranu masa v pánvičce.  Nechte řízek dobře zapéct, nehýbejte s ním, aby se neoddělilo maso od těstíčka. Po několika minutách řízek snadno obrátíte a několik minut ho ještě smažte. 

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
4

Jaký tuk na smažení použijete, je na vašem rozhodnutí. Pokud vám nevadí sádlo, přimlouvám se za něj, řízek na sádle chutná nejlépe.

Řízek můžete podávat jen tak se zelným salátem nebo tak, jako každý jiný s přílohou podle chuti.

Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
Jak usmažit řízky v chlebovém těstíčku s pivem | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.