Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit myslivecké nudle s masem a houbami | recept

Jak uvařit myslivecké nudle s masem a houbami | recept. Máte dostatek čerstvých hub a už vás nenapadá nic, co byste mohli uvařit? Vyzkoušeli jsme tento recept a o postup se podělíme v následujícím článku. Ingredience jsou uvedeny podle originální receptury, tak jak byly zveřejněny poprvé a úvodní fotografie zobrazuje doporučený způsob servírování.

Co je potřeba

  • 500 g vepřové plece nebo bůčku
  • 40 g sádla
  • 180 g cibule
  • 10 g mleté sladké papriky
  • lžíce octa
  • kmín
  • 20 g hladké mouky
  • 1/8 l kysané smetany
  • 1 l vývaru
  • 200 g tvrdších druhů hub
  • 80 g másla
  • 300 g širokých nudlí
  • sůl
  • 2 dl kečupu
  • zelená petržel na ozdobu
1

Cibuli (150 g) osmahněte na sádle do světle žluté barvy. Přilijte ocet a přidejte papriku, kostky vepřového masa, kmín, osolte a maso opečte. Pak duste za občasného podlití vývarem do poloměkka. Nádobu přikryjte pokličkou a vývar přidávejte opatrně, před přidáním mouky musí pod masem být jen malé množství šťávy s tukem. Poloměkké maso zaprašte moukou, osmahněte a dolijte zbývající vývar. Maso dovařte doměkka. Nakonec přilijte smetanu a ještě krátce povařte.

2

Na 40 g másla zpěňte 30 g drobně pokrájené cibule. Očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a kmín přidejte k osmahnuté cibuli a společně asi 10–15 minut za občasného promíchání duste.

3

Nudle uvařte podle návodu na sáčku. Uvařené scezené nudle promastěte kouskem másla a rozdělte na 6 porcí. Střed rozhrňte a do vzniklého prostoru vložte část guláše a na něj rozdělte houby. Okraje z nudlí přelijte kečupem rozředěným trochou vývaru a porce ozdobte petrželí.

Recept byl poprvé uveřejněn v Jihočeské houbové kuchařce od Mistra Viléma Vrabce. Protože jsem jídlo vařila poprvé, držela jsem se receptu, pouze místo doporučované vepřové plece nebo bůčku jsem dala přednost vepřové kýtě. Kečup bych příště vynechala, dle mého názoru působí takto servírovaný v jídle rušivě. Když už, tak ho zamíchat do omáčky, získá pikantnější chuť.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články