Co je potřeba

  • 1 l zeleninového vývaru
  • hrst čerstvých nebo sušených hub (v nouzi stačí i žampiony)
  • 40 g pohanky
  • 1 menší cibule
  • 50 g másla
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 kávová lžička mleté sladké papriky
  • špetka pepře
  • sůl
  • 1–2 stroužky česneku
1

Nejprve si uvaříme zeleninový vývar. Očištěnou mrkev, petržel, cibuli, celer, kousek kedlubnu, list kapusty (popř. i jiné druhy zeleniny) zalijeme studenou vodou a vaříme spolu doměkka. Po změknutí zeleniny vývar přecedíme a zeleninu využijeme jinak.

2

Pohanku spaříme horkou vodou, necháme okapat a osmahneme na třetině tuku. Přidáme nakrájené houby na plátky, krátce osmažíme, osolíme a zalijeme připraveným vývarem ze zeleniny. Vše společně vaříme.

3

Na zbylém tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule světle žlutá, přidáme mletou papriku a pepř. Promícháme a přidáme lžíci hladké mouky. Lehce opražíme a necháme vychladnout. Po chvíli směs přidáme do polévky, dobře rozmícháme a ještě chvilku polévku povaříme. Hotovou polévku ochutíme prolisovaným česnekem a zelenou petrželovou natí.

Tipy

Komu se nechce připravovat domácí zeleninový vývar, může ho nahradit průmyslově vyráběnou kostkou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)