Co je potřeba

  • 4-6 vepřových kotlet bez kosti (nebo plátky krkovice)
  • malá hlávka zelí
  • 1 cibule
  • malá konzerva rajského protlaku
  • 1 chilli paprika
  • 3 rajčata (několik cherry rajčat)
  • 120 ml bílého vína
  • lžička sladké papriky
  • sůl
  • hladká mouka
  • sádlo
  • voda
1

Plátky masa zlehka naklepejte, osolte a obalte v hladké mouce z obou stran. Na malém množství tuku obalené maso opečte, vyjměte a na chvilku odložte stranou.

2

Cibuli drobně pokrájejte a chilli papričku nakrájejete na tenká kolečka. Nepatříte-li k milovníkům pikantních jídel, pálivou papričku vynechte, ale s ní jídlo chutná lépe. 

3

Na zbylém tuku z opékání kotlet osmahněte cibuli, přidejte rajský protlak, sladkou papriku a pokrájenou feferonku. Přidejte asi 200 ml vody, vraťte do směsi maso a duste do poloměkka.

4

Zatímco se maso dusí, připravte si zelí. Hlávku očistěte od vnějších listů, vykrojte košťál a zbytek pokrájejte na nudličky. Zelí osolte a lehce poduste na malém množství tuku v jiné nádobě, než je maso.

5

Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky, pracujete-li s cherry rajčaty, stačí je překrájet na poloviny. Z rajčat půjde slupka lehce sloupnout, jestliže je předem krátce spaříte vroucí vodou.

6

Nakonec smíchejte masovou směs s dušeným zelím, přidejte rajčata, zalijte bílým vínem a promíchejte. Do zapékací misky rozložte trochu zelí, na něj položte plátky masa a zakryjte zbytkem zelí. Zapečte v troubě, zelí na povrchu zezlátne. Podávejte s chlebem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.5
Average: 3.5 (2 votes)