Jak zapéct těstoviny s houbami a slaninou
29. Květen 2020
Z vycházky už si v tuto dobu, máte-li štěstí, můžete přinést čerstvé houby. Mezi nejznámější druhy rostoucí na jaře patří kromě jiných i Závojenka podtrnka a Čirůvka májovka. A právě tyto houby se hodí na jídlo, které si můžete podle našeho receptu uvařit. Připomínám pro jistotu – houby sbírejte jen tehdy, jestliže je bezpečně poznáte. A pro ty, kteří si nejsou jistí, mám dobrou zprávu. Pokrm se dá připravit i z jiných pevnějších druhů, např. klouzků, holubinek a žampionů.
Využijte náš atlas hub:
Co je potřeba
- 1 sáček těstovin (fleky 500 g)
- 300 g čerstvých hub
- 150 g anglické slaniny
- 3 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- 1 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- petrželová nať
- sádlo nebo ghí (přepuštěné máslo)
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct závin z listového těsta s liškami | recept s houbami
Jak upéct závin z listového těsta s liškami | recept s houbami. Lišky jsou populární jedlou houbou už od starověku. Není se čemu divit, jejich lehce m…
Jak připravit houbové šišky se smetanovou omáčkou | staročeský recept
Jak připravit houbové šišky se smetanovou omáčkou | staročeský recept. Dnešní pokrm pochází ze staročeské kuchyně a je v jedné z nejstarších českých k…
Jak zapéct brambory s bedlami (i jinými houbami)
Jak zapéct brambory s bedlami (i jinými houbami) | recept z čerstvých hub. Zapečené brambory s bedlami jsou typicky podzimní jídlo. Bedla vysoká, ales…
Jak připravit houbovou paštiku
Jak připravit houbovou paštiku | recept z čerstvých lesních hub. Název houbová paštika je celkem zavádějící, respektuji oficiální název, ale lépe by s…
Jak uvařit polévku z hub a červené čočky
Jak uvařit polévku z hub a červené čočky | recept na houbovou polévku. Tato hustá zeleninovo-houbová polévka přijde vhod v chladnějších podzimních dne…
Diskuze k článku