Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bažanta po myslivecku | recept

Jak připravit bažanta po myslivecku | recept. Maso z bažanta je suché, a proto jej při úpravě obvykle obložíme slaninou. Stejně tak to uděláme v tomto receptu na bažanta po myslivecku. Použijeme samozřejmě houby a podlijeme vínem.

Co je potřeba

1 bažant

sůl

pepř

100 g anglické slaniny

olej

1/8 bílého vína

vývar

250 g čerstvých hub

máslo

malé cibulky

solamyl

smetana

1

Bažanta očistíme, naporcujeme, maso osolíme a potřeme pepřem. Kousky masa obložíme slaninou a svážeme. Pečeme na pánvi dohněda, zhruba 30 minut, přidáme vývar a zalijeme bílým vínkem. Jestliže nepracujeme s mladým masem, ale naopak se starším, je vhodné maso před touto úpravou nejprve podusit. Podléváme vodou.

2

Mezitím si očistíme houby. Ideální jsou čerstvé houby, které jsme našli v lese. Můžeme použít ale i kupované houby ze supermarketu. Zavařovaným houbám se vyhneme. Houby nakrájíme na malé kousíčky, které pak mírně orestujeme, zhruba 5 minut.

3

Přichystané cibulky řádně oloupeme, nakrájíme a dozlatova orestujeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme.

Jako přílohu můžeme podávat chléb nebo vařené brambory. Ke zvěřině je vhodné červené víno.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.