Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit hovězí kližku s Guinessem | recept

07. Říjen 2011

Recept na hovězí kližku s irským pivem Guiness. Dnes si připravíme hovězí kližku. Kližka je kus hovězího masa, které je více prorostlé. Někteří ale tvrdí, že z jiného masa nelze udělat dobrý guláš. Pustíme se do vaření. Kližku odblaníme (zbavíme tenké blány na povrchu) a nakrájíme na větší kostky zhruba 4×4 cm. V hrnci pak rozpálíme sádlo, na kterém dozlatova smažíme nakrájenou cibuli. Poté do hrnce vhodíme nakrájenou kližku a necháme, dokud nepustí šťávu. Více ve video receptu značky Maso Planá.

Co je potřeba

Na 4 porce potřebujeme:

800 g hovězí kližky
1 kg cibule nakrájené na kostičky
4 stroužky drceného česneku
500 ml piva Guiness (lze použít i černé pivo, ale Guiness je charakteristic­ky hořký)
2 lžíce kvalitního italského rajského protlaku
hovězí vývar
hrubě mletý pepř
sůl
150 g sádla

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním N…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.