Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jelení kotlíkový guláš | recept

Jelení kotlíkový guláš | recept. Jelení maso je výživné a poměrně lehce stravitelné. Zkuste si jej upravit i vy. Tento recept na jelení kotlíkový guláš ocení zejména ti z vás, kteří na guláše nedají dopustit. A co teprve guláš ze zvěřiny!

Co je potřeba

  • 1,2 kg jeleního masa
  • 1 kg cibule
  • 500 g vepřového sádla
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 petržele
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • sklenice sterilovaného leča
  • 500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
  • houby
  • 300 ml červeného vína
  • mletá paprika, kmín, česnek, majoránka, sůl, pepř
1

Jelení maso nejprve očistíme, zbavíme případných blan a nakrájíme na větší kousky. Připravíme si cibuli a česnek, oloupeme je a nakrájíme. Nakrájíme také zeleninu.

2

Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, česnek, zeleninu, přidáme kmín. Vložíme maso, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a sledujeme, dokud maso nezměkne. Přidáme kostky brambor, rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami.

3

Dochutíme podle vlastní chuti. Můžeme podávat tak s chlebem. Dobrou chuť!

Podívejte se také, jak zahustit guláš bez mouky

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.