Co je potřeba

1,2 kg jeleního masa, 1 kg cibule, 500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 petržele, 4 rajčata, 2 papriky, sklenice sterilovaného leča, 500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění), houby, 300 ml červeného vína, mletá paprika, kmín, česnek, majoránka, sůl, pepř

1

Jelení maso nejprve očistíme, zbavíme případných blan a nakrájíme na větší kousky. Připravíme si cibuli a česnek, oloupeme je a nakrájíme. Nakrájíme také zeleninu.

2

Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, česnek, zeleninu, přidáme kmín. Vložíme maso, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a sledujeme, dokud maso nezměkne. Přidáme kostky brambor, rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami.

3

Dochutíme podle vlastní chuti. Můžeme podávat tak s chlebem. Dobrou chuť!

Tipy

Podívejte se také, jak zahustit guláš bez mouky

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (4 votes)