Co je potřeba

  • 1,2 kg jeleního masa
  • 1 kg cibule
  • 500 g vepřového sádla
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 petržele
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • sklenice sterilovaného leča
  • 500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
  • houby
  • 300 ml červeného vína
  • mletá paprika, kmín, česnek, majoránka, sůl, pepř
1

Jelení maso nejprve očistíme, zbavíme případných blan a nakrájíme na větší kousky. Připravíme si cibuli a česnek, oloupeme je a nakrájíme. Nakrájíme také zeleninu.

2

Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, česnek, zeleninu, přidáme kmín. Vložíme maso, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a sledujeme, dokud maso nezměkne. Přidáme kostky brambor, rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami.

3

Dochutíme podle vlastní chuti. Můžeme podávat tak s chlebem. Dobrou chuť!

Tipy

Podívejte se také, jak zahustit guláš bez mouky

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (4 votes)