Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kebab z mletého hovězího masa | rychlý jednoduchý recept

kebab z mletého hovězího masa |

Kebab z mletého hovězího masa na špejli budete mít hotový během chvilky. Abyste si na něm opravdu pochutnali, dejte si záležet při výběru masa. Nekupujte mleté maso již připravené, raději si ho nechte namlít z vámi vybraného kousku, případně si ho namelte doma sami. Kebab podle receptu je jednoduchý, rychlý a dá se připravit nejen v troubě, ale i na grilu. A když dresink místo ze smetany namícháte z bílého jogurtu, můžete si říkat spolu s autory receptu: Jíme zdravě.

Co je potřeba

Na kebaby:

  • 9 špejlí
  • 120 g bílé cibule
  • 500 g hovězího masa
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

Na dresink:

  • 200 g 12% zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • ½ lžičky sušeného chilli
  • sůl a pepř podle chuti
1

Jak namíchat směs na kebab

Příprava kebabů z mletého masa je rychlá, i s dresinkem vše zvládnete asi za 25 minut, a proto si ze všeho nejdříve zapněte troubu na 180 °C, aby se dostatečně vyhřála.

Do misky rozdrobte mleté hovězí maso. Na mase nešetřete, má-li být kebab chutný a šťavnatý, je zapotřebí opravdu kvalitní maso. Cibuli a koriandr jemně pokrájejte, česnek utřete a spolu s paprikou, kmínem, solí a pepřem přidejte do misky k masu. Vše dohromady rukama dobře propracujte a směs nechte odležet alespoň 5 minut.

mleté hovězí maso a ingredience na kebab
2

Jak připravit dresink

Zatímco směs na hovězí kebab odpočívá, umíchejte si pikantní smetanový dresink. Zakysanou smetanu promíchejte s utřeným česnekem, chilli, šťávou z limetky a nahrubo pokrájenou mátou. Osolte a okořeňte mletým pepřem podle chuti. Dresink dejte vychladit do lednice po dobu pečení kebabu z mletého masa.

3

Jak hovězí kebaby dokončit a upéct

Připravte si 9 špejlí a směs na kebab rozdělte na 9 dílů. Z každé části vytvarujte na špejli váleček. Kebaby pokládejte na plech s papírem na pečení, abyste si usnadnili práci s následným mytím nádobí.

Vložte plech do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C přibližně 25 minut.

Kebab z mletého masa podávejte s vychlazeným pikantním dresinkem ze zakysané smetany.

Tipy

Tímto receptem se také můžete nechat inspirovat a připravit si kebab podle vlastní fantazie a chuti. Recept

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit čevabčiči | recept
Jak připravit čevabčiči | recept
Čevabčiči | recept. Čevabčiči jsou válečky z mletého masa ochuceného jen solí, pepřem a cibulí. Tento pokrm je původem z balkánské kuchyně a původně s…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.