Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šťavnatá kachní prsa s tymiánem a rozmarýnem | recept

18. Únor 2014

Šťavnatá kachní prsa recept. Nejprve kachní prsa podle receptu ve videu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Kůži kachních prsou nařízneme ostrým nožem do kříže, aby se kůže při pečení nesmrskla. Na straně s kůží smažíme kachní prsa přibližně 5 minut, poté prsa na pánvi obrátíme kůží nahoru a smažíme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a pečeme v troubě 10 minut při teplotě 180°C. Před podáváním kachní prsa zabalíme do alobalu s tymiánem nebo rozmarýnem a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Servírujeme s pomerančovou omáčkou a zapečenými brambory jako přílohu. Celý recept na kachní prsa s tymiánem a rozmarýnem zhlédněte ve videu. Dobrou chuť!

Co je potřeba

Na přípravu kachních prsou:

4 kachní prsa
jemná mořská sůl
pepř
tymián
rozmarýn

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kachna na jablkách | recept. Pečená kachna je oblíbeným slavnostním jídlem. Kachní maso je samo o sobě chutné a pokud je dobře připravené, tak i šťavn…
Obrázek není k dispozici
Pečená kachna na pomerančích, to je výborná francouzská delikatesa. Postupujte podle pravého receptu na pečenou kachnu na pomerančích, pochutnejte si…