Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit kuřecí stehna na brokolici s omáčkou a těstovinami – recept

Kuřecí stehna na brokolici

Máte rádi kuřecí maso? Pak máte jistě rádi kuřecí stehna, která jsou ve srovnání s kuřecími prsy mnohem šťavnatější. Připravit kuřecí maso není nic těžkého, je rychle hotové, mají jej rády i malé děti a zavděčíte se jím i dospělým a seniorům. V kombinaci s brokolicovou omáčkou a těstovinami je skutečně výborné a jistě si jej zamilujete i vy.

Co je potřeba

Ingrediencí není potřeba mnoho, což je velké pozitivum. Důležitá je především brokolice, smetana na vaření a kuřecí stejně. Pojďme ale hezky popořádku.

  • Kuřecí stehna
  • Brokolice
  • Cibule
  • Smetana na vaření 12 %
  • Hladká mouka
  • Sůl
  • Olej
  • Voda

Postup

Nejdříve si vše očistíme. Omyjeme kuřecí stehna a dočistíme je. Očistíme cibuli, umyjeme brokolici. Cibuli nakrájíme na kostičky, brokolici nakrájíme, rozdělíme na drobné růžičky. Kuřecí stehna ze všech stran posolíme. Do misky nalijeme smetanu a rozkvedláme v ní lžíci polohrubé mouky. Necháme stát, aby získala pokojovou teplotu.

Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme brokolici. Jakmile začne trošičku hnědnout, přidáme kuřecí stehna rozkrojenou stranou na dno pánve, aby se maso zatáhlo, tedy kůží nahoru. Po minutě můžeme podlít vodou a necháme dusit. Průběžně při dušení polívám vrch stehen šťávičkou. Po 45 min. můžeme šťávu ochutnat, v případě potřeby dosolíme.

Nakonec vlijeme smetanu s hladkou moukou a necháme alespoň 10 minut vařit, aby vymizela chuť mouky. Ochutnáme, můžeme dosolit a podáváme s těstovinami, s bramborovými noky nebo bramborami.

Jde o pokrm, který můžete připravit i na dva dny, na chuti postupem času nic neztrácí.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kuřecí špízy | recept
Jak udělat kuřecí špízy | recept
Jak udělat kuřecí špízy | recept. Kuřecí špízy připravíme z kuřecích prsou, na špízy z kuřecího masa nesmíme zapomenout přidat žampiony a cibuli. Špíz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.