Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborák | recept

11. Leden 2020

Jak udělat bramborák | recept. Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou. Nevíte, jak na něj. Poradíme vám, jak bramborák udělat.

Co je potřeba

800 g brambor
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička mletého kmínu
3  - 4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 g hladké mouky
olej na smažení

1

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

2

Brambory pokropíme horkým mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.

3

Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

4

Do rozehřátého oleje klademe těsto, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách.

5

Hotové bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.

6

Nejlépe se hodí k pivu nebo jako příloha k masu.

Bramboráky mají různé chuti například jsou zeleninové, bylinkové, s ovesnými vločkami, s jablky se zelím a uzeným masem a jiné.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat čínskou marinádu | recept
Jak udělat čínskou marinádu | recept. Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná p…
Jak udělat česnekové krevety | recept
Jak udělat česnekové krevety | recept. Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného.…
Jak udělat chilli con carne | recept
Jak udělat chilli con carne | recept. Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin car…
Jak udělat gratinované krevety | recept
Jak udělat gratinované krevety | recept. Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurm…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.