Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept

Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept. Dopřejme si zvěřinové hody i doma. Tentokrát si připravíme chutné kančí maso, zvolíme kančí hřbet na houbách. Postupujte podle následujícího receptu.

Co je potřeba

700 g kančího hřbetu s kostí

20 g slaniny

40 g tuku Hera

20 g másla

200 g čerstvých hub

2 velké cibule

1 lžíce hladké mouky

celý pepř

lžíce rajčatového protlaku

kmín a sůl

1

Cibuli oloupeme a orestujeme na tuku dozlatova. Kančí maso zbavené přebytečného tuku spojíme se slaninou a osolíme. Kančí maso položíme na pánev s cibulkou a zlehka opečeme po všech stranách. Maso podusíme.

2

Přidáme rajčatový protlak a koření a pod pokličkou dusíme v troubě. Nezapomínáme pravidelně podlévat.

3

Kančí maso vytáhneme z trouby a šťávu vydusíme do tuku. Poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vodou. Omáčku prolisujeme.

4

Mezitím si připravíme houby. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Podusíme na másle. Maso nakrájíme na porce a podusíme.

Ideální podávat s houskovým knedlíkem nebo jako přílohu zvolíme brambory.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.