Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřové v chilli omáčce | recept

27. Únor 2020

Vepřové v chilli omáčce | recept. Dnes si podle následujícího receptu můžete uvařit pokrm inspirovaný orientální kuchyní. Recept se hodí i tehdy, potřebujete-li zpracovat zbylou vařenou rýži z předešlého dne. V receptu jsou uvedeny bambusové výhonky. Jelikož jsem jídlo připravovala pro strávníka, který je odmítá, na fotografiích je kořen petržele.

Co je potřeba

  • 400 g vepřové kýty
  • 200 g mrkve
  • 100 g bambusových výhonků (konzervovaných)
  • 200 g cukety
  • 1 velká cibule
  • 300 g vařené rýže
  • 1 vejce
  • petrželová nať
  • chilli podle chuti
  • vývar nebo voda
  • slunečnicový olej
  • podle chuti sůl 
  • lžička cukru
1

Maso z vepřové kýty nakrájejte na tenké, přibližně stejně velké plátky. Stejně dobře bude jídlo chutnat i s masem z kuřecích nebo krůtích prsou. Do pánve s vyšším okrajem nebo woku nalijte trochu slunečnicového oleje a maso osmažte ze všech stran. Správně osmažené maso zbělá.

2

Maso v pánvi zalijte 100 ml vývaru nebo vody a přidejte mletou chilli papričku v takovém množství, jaké snesete. Paprička může být i čerstvá, drobně nakrájená. Oslaďte lžičkou cukru a společně povařte asi 3 minuty. K masu přidejte veškerou zeleninu nakrájenou na hranolky. Za občasného promíchání vařte dokud zelenina nebude téměř měkká.

3

K ještě pevné zelenině přidejte rýži a prohřejte ji. Je-li třeba, zalijte malým množstvím vývaru. Zelenina nesmí být rozvařená, musí zůstat al dente.

4

Na závěr směs na pánvi zalijte rozšlehaným vejcem a pomocí dvou lžic pokrm nadlehčujte, dokud vejce neztuhne. Podle chuti dosolte a ihned podávejte. Na talíři dozdobte čerstvou petrželovou natí.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.