Jídlo a Nápoje

Nové

Prohlédnout video
Pečené placky z černých fazolí lze využít jako hlavní jídlo se salátem i jako přílohu k polévce. Pokrm uvítají ti, kteří nemají chuť na maso, vegetariáni i vegani, protože obsahuje jen rostlinné produkty. Netradiční recept na fazolové placky vyzkouše...
Prohlédnout video
Možná se ptáte, co je kardamon. Kardamon je druh koření, který pochází z rostliny kradamovníku. Třeba Beduíni používají kardamon do kávy, Dánové do bábovek. Jablka v županu s kardamonovou omáčkou jsou delikatesou, určitě recept od Tescomy vyzkoušejte...
Recept na pštrosí vejce. Udělat pštrosí vejce dá trochu práci, ale na druhou stranu jsou pštrosí vejce jídlo, které se dětem moc líbí. Tak proč jim je neudělat, když nás „nehoní“ čas? Nabízíme recept na přípravu pštrosích vajec (nebo snad dračích očí...
Zavařování červené řepy – recept krok za krokem. Uchovat červenou řepu zavařováním, aby mohla být celý rok připravena ke konzumaci, je prastarý způsob, který funguje dodnes. Přestože má červená řepa nejvíc vitamínů a hodnot syrová, konzervace řepy má...
Ražniči na plech, recept a popis pracovního postupu. Připravovat ražniči na plechu, to není žádný prohřešek proti receptuře pokrmu. Ražniči je možno dělat různě: na pánvi, na grilu, jako špíz nebo i na plechu. Upéct ražniči na plechu v troubě je rych...
Prohlédnout video
Tento recept na vepřová líčka pochází z Liptovského dvora na Slovensku. Je to tradiční recept starých mam, liptovská specialita, ale trochu modernizovaná. Originální název pokrmu: Bravčové líčka vydusené na červenom víne s kvakou s kružmentom. Vepřo...
Recept na českou klasiku. Kuře na paprice se smetanou je česká gastronomická stálice. Nabízíme recept a pracovní postup, v jehož závěru budeme podávat měkké, ale pevné kuřecí maso zalité silnou, po paprice chutnající smetanovou omáčkou. Věříme, že ku...
Prohlédnout video
Šéfkuchaři z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko? Mirek Horák a Tomáš Smoček představují dva jednoduché a rychlé recepty z moravskoslezské kuchyně: brambory přelité "máčankou" a štrúdl, respektive slaný závin z listového těsta plněný červenou řepou.
Prohlédnout video
Na salát z červené řepy s ořechy a kozím sýrem si připravíme 300 g červené řepy (což odpovídá 2 ks bulvám červené řepy), dále 300 g žluté řepy, 200 g kozího sýra, 100 g listových salátů, 50 g pekanových ořechů, 1 ks pomeranče, olivový olej, balsamico...
Červená řepa a salát z červené řepy? Salát z červené řepy může být významnou přílohou k pečenému masu, minutkám i jinému využití vzhledem k jeho kvalitám pro zdraví člověka. Pokud sledujete kalorie ve skladbě jídla, může salát z červené řepy nahradit...
 Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Za svého života prospíme téměř jeho třetinu. I když spíme, náš mozek usilovně pracuje. V průběhu spánku dochází k celé...
 Jak udělat zapečenou cuketu | recept
Zapečená cuketa je jídlo připravené doslova raz dva. Minimum práce, minimum ušpiněného nádobí, krátký čas – a přitom...
 Jak poznat a koupit kvalitní olivový olej
Olivový olej obsahuje mnoho nejrůznějších látek prospěšných našemu zdraví. Určitě vás nepřekvapí, že čím je olej...

Dnes nejčtenější

Zapečená cuketa je jídlo připravené doslova raz dva. Minimum práce, minimum...
Recept na pštrosí vejce. Udělat pštrosí vejce dá trochu práci, ale na druhou...
Olivový olej obsahuje mnoho nejrůznějších látek prospěšných našemu zdraví....
Recept na cuketové karbanátky. Cuketové karbanátky patří mezi jídla, kterými se...
Detoxikace a očista organismu je možná snadnější, než jste si mysleli. Postačí...

Nové komentáře

28.07.2014 - 18:45
bimbam komentoval: Jak udělat staročeský švestkový koláč | recept
27.07.2014 - 17:55
Josef Fafílek komentoval: Jak udělat švestková povidla | recept
26.07.2014 - 22:32
mari komentoval: Jak upéct švestkový a rybízový koláč | recept
26.07.2014 - 21:09
ATItas48 komentoval: Jak upéct rybízový koláč s drobenkou | recept
26.07.2014 - 17:49
Ruda komentoval: Jak připravit švestkové pirohy | recept
26.07.2014 - 12:22
fofoun komentoval: Jak nakupovat vodní meloun
26.07.2014 - 11:29
teufel komentoval: Jak udělat staročeský švestkový koláč | recept
24.07.2014 - 14:48
František Novotný komentoval: Jak upéct bublaninu s třešněmi | recept
24.07.2014 - 03:18
BRUSINKA komentoval: Jak udělat rybízový džem | recept
24.07.2014 - 03:16
BRUSINKA komentoval: Jak udělat rybízový džem | recept
23.07.2014 - 23:45
helga mullerova komentoval: Jak upéct ovocný koláč s drobenkou | recept
23.07.2014 - 18:03
Franta Klika komentoval: Jak poznat a koupit kvalitní olivový olej
23.07.2014 - 12:05
Křížová Miluše komentoval: Jak koupit zralou dýni
21.07.2014 - 21:31
foldyna miloslav komentoval: Jak udělat meruňkovou marmeládu | recept
21.07.2014 - 16:21
luska komentoval: Jak upéct bublaninu s třešněmi | recept
17.07.2014 - 19:47
Veronika Dvornich komentoval: Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept
17.07.2014 - 19:47
Veronika Dvornich komentoval: Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept
16.07.2014 - 18:56
Jan komentoval: Jak udělat bramborovou polévku
16.07.2014 - 16:25
Klára Louková komentoval: Jak upéct větrníky z odpalovaného těsta | recept
16.07.2014 - 12:03
BaDdy komentoval: Jak uvařit špagety
15.07.2014 - 17:25
Michal Novák komentoval: Jak udělat smažené cibulové kroužky | recept
12.07.2014 - 20:39
Johana komentoval: Jak udělat domácí rybízovou marmeládu | recept
12.07.2014 - 20:17
Jarka komentoval: Jak udělat domácí rybízovou marmeládu | recept