Jídlo a Nápoje

Nové

Recept na hovězí vývar. Hovězí vývar je jeden z fenoménů poctivé kuchyně na celém světě. Silný výtažek získaným pomalým a dlouhým varem hovězího masa, hovězích kostí a zeleniny má uplatnění nejen coby základ hovězí polévky, ale také jako jedna ze sur...
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích slavných kuchařů – a pokaždé trošku jinak. Recept na kuře Marengo prochází vývojem. Nabízíme jednu...
Nádivka do kuřete? Pečené kuře s nádivkou, brambory a kompot , to je menu doslova vonící domácí pohodou. A pro některé i vzpomínka na dobu, kdy – jak se nám zdálo – maminky neměly jinou starost, než aby všem u nedělního oběda chutnalo. V současné dob...
Kapustové karbanátky – recept s masem, nebo bez masa? Kapustový karbanátek smažený, a nebo pečený na plechu? Nabízíme popis pracovního postupu a recept na výborné kapustové karbanátky. Vyzkoušeli jsme také, zda je možno péct kapustové karbanátky na p...
Recept na klasickou kapustovou polévku a další „vychytávky“. Kapustová polévka je po uvaření chutná, ale ještě lepší je ohřátá v „druhém kole“. Proto se kapustové polévky obvykle vaří víc, než běžné polévky určené jen k jednomu jídlu. Přinášíme recep...
Prohlédnout video
Jáhlová kaše recept. Jáhly, to je hodnotná potravina našich předků, která sice byla vytlačena z našich končin rýží, pomalu, ale jistě se ale vrací do českých kuchyň. Zatím jako příspěvek zdravého stravování, objevuje se četně v jídelníčku vegetariánů...
Jeden recept na dva typy španělských ptáčků. I když se španělský ptáček v restauracích nabízí mezi hotovými jídly v denních menu, doma připravené španělské ptáčky patří spíš k jídlům svátečním. Příprava španělských ptáčků je pracnější, a také surovin...
Prohlédnout video
Tento houbový guláš z čerstvých hub si nelze nezamilovat. Zprudka orestovaná hovězí roštěnka, brambory dušené v rajském protlaku, houby čerstvě přinesené z lesa, nakonec je houbový guláš zlehčen lžičkou bílého jogurtu. Příprava tohoto pokrmu z hub je...
Recept na čočkovou polévku. Čočkovou polévku mají rádi malí i velcí. Čočková polévka je ale oblíbená i hospodyňkami – je uvařená brzy, suroviny na její přípravu jsou levné, a protože je čočková polévka sytá i výživná, docela postačí jako menší samost...
Prohlédnout video
Kremrole recept. Pocukrovaná kremrole svou jemností a sladkou chutí umlčí leckterého labužníka. Obzvlášť pokud místo kupovaných kremrolí nabídneme ty domácí. Ty jsou totiž nejlepší. Kremrole jsou cukrářským výrobkem, a proto i výrobní postup a recept...
 Jak udělat bramborovou polévku s houbami | recept
Jednoduchý recept: Bramborová polévka s houbami má osobitou vůni a chuť, které ji dodávají právě přidané houby....
 Jak vypěstovat špenát
O špenátu se toho namluvilo a napsalo mnoho. Jednu dobu byl špenát vynášen do nebe a později zas naopak, zadupáván a...
 Jak vybrat školní batoh
Již brzy to vypukne! Ani jsme se nenadáli a dva měsíce prázdnin uběhly jako voda a před námi je další školní rok....

Dnes nejčtenější

Recept na domácí rajčatový protlak. Rajčatový protlak sice můžeme koupit i v...
Kde jídelní hůlky (japonsky hashi) koupit? Lze je zakoupit ve specializovaných...
Recept na plněnou papriku v rajčatové omáčce. Plněná paprika s rajskou omáčkou...
Náš recept: Švestková marmeláda. Švestková marmeláda sice nepatří k hitům...
Tipy a recepty na kapustové závitky. Chceme vařit zdravě, chutně a hospodárně,...

Nové komentáře

19.08.2014 - 19:53
Ruzena Holubova komentoval: Jak upéct original cheesecake s jahodovou polevou | recept
19.08.2014 - 19:47
Ruzena Holubova komentoval: Jak upéct original cheesecake s jahodovou polevou | recept
19.08.2014 - 08:57
Mária Šulanová komentoval: Jak udělat nádivku do kuřete | recept
18.08.2014 - 14:09
Jera komentoval: Jak uvařit pohanku | recepty
17.08.2014 - 09:07
tina komentoval: Jak udělat ostružinové víno | recept
16.08.2014 - 23:00
kamajka komentoval: Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
16.08.2014 - 20:41
Olivia komentoval: Jak si vyrobit nápoj na detoxikaci organismu | recept
16.08.2014 - 20:15
Růžena komentoval: Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
16.08.2014 - 19:42
Sládková Věrka komentoval: Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
16.08.2014 - 08:00
Renča komentoval: Jak upéct staročeský trdelník | recept
15.08.2014 - 20:14
Anna Partyková komentoval: Jak upéct staročeský trdelník | recept
13.08.2014 - 11:26
jana gebhartová komentoval: Jak vyrobit okurkovou limonádu | recept
12.08.2014 - 08:21
Radaka2 komentoval: Jak upéct domácí kremrole | recept
12.08.2014 - 08:20
Radaka2 komentoval: Jak upéct domácí kremrole | recept
12.08.2014 - 08:04
Radaka2 komentoval: Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
12.08.2014 - 05:35
teufel komentoval: Jak udělat plněnou papriku v rajčatové omáčce | recept
10.08.2014 - 20:34
Jiřina Gebčinská komentoval: Jak udělat zapečenou cuketu | recept
10.08.2014 - 20:33
Jiřina Gebčinská komentoval: Jak udělat zapečenou cuketu | recept
10.08.2014 - 20:33
Jiřina Gebčinská komentoval: Jak udělat zapečenou cuketu | recept
10.08.2014 - 20:33
Jiřina Gebčinská komentoval: Jak udělat zapečenou cuketu | recept
10.08.2014 - 17:57
janaheda komentoval: Jak udělat drožďovou pomazánku | recept
10.08.2014 - 14:00
kuba komentoval: Jak připravit smažený vepřový řízek | recept
07.08.2014 - 20:15
jozef komentoval: Jak připravit kotlíkový guláš