Jídlo a Nápoje

Nové

Srnčí hřbet v jakékoliv variantě patří mezi nejoblíbenější moučníky nebo zákusky. Jednak nevyžaduje nijak zvláštní cukrářskou dovednost a pokud se dodrží jen pár podstatných zásad, které platí u třeného těsta, musí se povést každému. Těsto můžeme obo...
Mleté maso má v kuchyni svou pevnou pozici, neboť se z něj dají připravit úžasně dobré pochoutky. Mleté maso může být různého druhu, z vepřového maso, hovězího nebo namíchané z těchto obou typů, z drůbežího masa i zvěřiny. Každé mleté maso je svým z...
Máte chuť na nějakou polévku, která by byla výživná, sytá a na přípravu časově nenáročná? Uvařte si hráškovo-smetanový krém, který nahradí polévku, anebo může posloužit jako přesnídávka či svačina.. Bohatě vás nasytí a vyhoví vašim chuťovým buňkám....
Máte rádi ke svačině nebo k večeři vejce jakýmkoliv způsobem upravené a dochází vám inspirace? Připravte si vejce jako volské oko s opečeným tvarohem. Netradiční kombinace vám zachutná a zároveň zalichotí vaší snaze najíst se lehce a zdravě. Příprava...
Snadná celerová pomazánka | recept. Celerová pomazánka snadno a rychle. Pomazánky nemusíte připravovat pouze ze známých ingrediencí. Zapojte do jejich přípravy svou fantazii a použijte například kořenovou zeleninu. Jak připravit celerovou pomazánku...
Prohlédnout video
Na vaječnou tlačenku můžeme použít vajíčka z velikonoční výslužky. Vaječná tlačenka tak představuje ideální způsob, jak spotřebovat vejce, kterých máme během Velikonoc nadbytek. Vaječnou tlačenku ale můžeme samozřejmě chystat nejen po Velikonocích, a...
Beránek je synonymem jara, probouzející se přírody, svěžesti a nového života. A velikonoční beránek je spolu s malovanými vajíčky a jarními větvičkami jívy voňavou a milou dekorací svátečního stolu. Receptů na domácího beránka je mnoho, každý z rece...
Perkelt je masová specialita pocházející z Maďarska. Vzhledově se podobá guláši, ale omáčka je o něco hustší. Připravuje se prakticky ze všech druhů mas či jejich směsí – my si dnes vyzkoušíme kuřecí perkelt.
Slepičí vývar je příjemné zpestření rodinného jídelníčku a ve většině případů má své pevné místo. Vývar ze slepice je chutný a výživný, při nachlazení jej nabízíme horký jako součást domácí léčby. A jak využít maso ze slepice?Určitě je dobré v polévc...
Kuře po karibsku je exotickou variací klasické pečené drůbeže. Jako hlavní ochucovací složka je použit ananas, který v kombinaci s pálivým chilli, sladkým rajčatovým protlakem a pikantním zázvorem překvapí jedinečnou symfonií chutí.
 Jak upéct tvarohového beránka s citronovou polevou | recept
Beránek je synonymem jara, probouzející se přírody, svěžesti a nového života. A velikonoční beránek je spolu s...
 Jak pěstovat levandule
Pěstování levandule se vyplatí. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši...
 Jak ozdobit velikonoční vajíčka polepením provázky
Velikonoční vajíčka se dají polepit vším možným. Třeba i provázky. Má to hned tři výhody: je to jednoduché, je to levné...

Dnes nejčtenější

Beránek je synonymem jara, probouzející se přírody, svěžesti a nového života....
Mleté maso má v kuchyni svou pevnou pozici, neboť se z něj dají připravit...
Recept na velikonoční perníčky. Velikonoční inspirace? Co takhle provonět domov...
Pohanka se od 16. století v Čechách a na Moravě hojně jídala. Chudý lid, na...
Velikonoční recept na pletánky. Velikonoční pletánky si uděláme podle receptu...

Nové komentáře

13.04.2014 - 11:42
pes komentoval: Jak vařit z kapusty | recepty
08.04.2014 - 15:42
Raunerová Helena komentoval: Jak upéct velikonoční mazanec
08.04.2014 - 13:04
radka sobotková komentoval: Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
08.04.2014 - 08:00
Janis komentoval: Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka
06.04.2014 - 05:33
jan kiner komentoval: Jak připravit výborný rychlý pudinkový dezert | recept
01.04.2014 - 13:18
Kamca komentoval: Jak sestavit vyvážený vegetariánský jídelníček
31.03.2014 - 21:34
lida komentoval: Jak udělat vlašský salát (pravý vlašák) | recept
31.03.2014 - 10:17
Ivana Pařízková komentoval: Jak upéct větrníky z odpalovaného těsta | recept
29.03.2014 - 18:06
jitule komentoval: Jak udělat střechu z BeBe sušenek | recept
26.03.2014 - 20:19
Anna Šínová komentoval: Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
23.03.2014 - 23:21
ATItas48 komentoval: Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
23.03.2014 - 17:11
Myskamaus komentoval: Jak uvařit maďarský guláš | recept
23.03.2014 - 12:14
Josef Motelka komentoval: Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
21.03.2014 - 22:32
To Ne komentoval: Jak uvařit maďarský guláš | recept
20.03.2014 - 23:06
Soňa komentoval: Jak udělat vločkové sušenky s mandlemi
19.03.2014 - 23:43
Marie Všelková komentoval: Jak uvařit poctivý ruský boršč s masem | recept
19.03.2014 - 12:32
Marie Pokorná komentoval: Jak uvařit poctivý ruský boršč s masem | recept