studená kuchyně
Nejnovější články v kategorii
Plněné šunkové rolky | recepty. Pod názvem šunkové rolky si většina z nás vzpomene na oblíbený svatební předkrm, závitky se smetanovým křenem. Ne…
Jak naložit bílé papriky s hlávkovým zelím | recept. Máte-li štěstí a povedlo se vám vypěstovat či levně koupit větší množství paprik a není ve vašich…
Jak vyrobit jahodový ocet | návod. Poradíme vám, jak si snadno vyrobíte aromatizovaný jahodový ocet. Je to snadné a nepotřebujete k tomu žádné speciál…
Obložené bagetky s pršutem a mozzarellou | recept. Ať už chystáme studenou večeři nebo občerstvení na oslavu, určitě se hodí načerpat inspiraci na zaj…
Bramborový salát podle norem | recept. Následující recept na bramborový salát je přepisem českých cechovních norem pro jeho výrobu. Cechovní normy vzn…
Francouzský bramborový salát | recept. Nabízím k vyzkoušení recept na bramborový salát z knihy Viléma Vrabce Studená kuchyně. Vilém Vrabec byl známý č…
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Aspik s kuřecím masem, recept. Do aspikových výrobků obvykle používáme šunku, salámy a jiné uzeniny. Ty ovšem někdo ze zdravotních důvodů nesmí, a jin…
Francouzský salát, receptura ČSN 50147. Francouzský salát byl a stále je oblíben těmi, kdož ve svačinovém salátu nehledají kousky masa. Není tam. Hlav…
Pařížský salát, receptura 50160. Pařížský salát podle původní receptury nebyl nazván po francouzské metropoli. Označení pro výrobu a prodej nesl po hl…