Jak předcházet pálení žáhy
18. Únor 2015
Jícen na rozdíl od žaludku nemá ochrannou sliznici, proto vznikají palčivé pocity za hrudní kostí, které stoupají do krku. Pálení žáhy se dá předcházet. Stačí jídlo rozdělit do menších dávek a jíst častěji a z jídelníčku odstranit některé potraviny a nápoje, třeba cibuli, česnek, čokoládu, čerstvé pečivo nebo tuky. Poslechněte si i další praktické rady, jak pálení žáhy přecházet a jak jej zastavit.
Další zajímavé články
Jak bojovat s pálením žáhy přírodní cestou | rady a tipy
Jak bojovat s pálením žáhy přírodní cestou | rady a tipy. Pyrózu neboli pálení žáhy už asi zažil téměř každý, často se s ním setkávají zejména těhotné…
Jak využít vaječné skořápky jako doplněk stravy | rady
Jak využít vaječné skořápky jako doplněk stravy | rady. Dospělý člověk potřebuje každý den asi 1 gram vápníku. U nemocných lidí a těhotných a kojících…
Jak se zbavit pálení žáhy
Pálení žáhy vás může trápit, když sníte něco, co máte rádi. Příčiny pálení žáhy hledejte v trávicím ústrojí. Způsobuje jej kyselina chlorovodíková, kt…
Jak sbírat hlívu plicní | atlas hub
Jak sbírat hlívu plicní | atlas hub. Hlívu plicní (latinsky Pleurotus pulmonarius) sbíráme (na rozdíl od její známější příbuzné hlívy ústřičné, která…
Jak využít rybíz černý pro zdraví
Jak využít rybíz černý pro zdraví | rady a tipy. Rybíz černý (a stejně tak i další druhy rybízu) patří mezi keře, jejichž plody jsou velmi zdravé…
Diskuze k videu