Přejít k hlavnímu obsahu

Jak předcházet pálení žáhy

18. Únor 2015

Jícen na rozdíl od žaludku nemá ochrannou sliznici, proto vznikají palčivé pocity za hrudní kostí, které stoupají do krku. Pálení žáhy se dá předcházet. Stačí jídlo rozdělit do menších dávek a jíst častěji a z jídelníčku odstranit některé potraviny a nápoje, třeba cibuli, česnek, čokoládu, čerstvé pečivo nebo tuky. Poslechněte si i další praktické rady, jak pálení žáhy přecházet a jak jej zastavit.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak se zbavit pálení žáhy
Pálení žáhy vás může trápit, když sníte něco, co máte rádi. Příčiny pálení žáhy hledejte v trávicím ústrojí. Způsobuje jej kyselina chlorovodíková, kt…
Jak využít psyllium
Psyllium je vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele vejčitého (indického) – jedná se vlastně o slupky. Tato vláknina je rozpustná ve v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.