Přejít k hlavnímu obsahu

Jak předcházet pálení žáhy

18. Únor 2015

Jícen na rozdíl od žaludku nemá ochrannou sliznici, proto vznikají palčivé pocity za hrudní kostí, které stoupají do krku. Pálení žáhy se dá předcházet. Stačí jídlo rozdělit do menších dávek a jíst častěji a z jídelníčku odstranit některé potraviny a nápoje, třeba cibuli, česnek, čokoládu, čerstvé pečivo nebo tuky. Poslechněte si i další praktické rady, jak pálení žáhy přecházet a jak jej zastavit.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak se zbavit pálení žáhy
Pálení žáhy vás může trápit, když sníte něco, co máte rádi. Příčiny pálení žáhy hledejte v trávicím ústrojí. Způsobuje jej kyselina chlorovodíková, kt…
Jak sbírat hlívu plicní | atlas hub
Jak sbírat hlívu plicní | atlas hub. Hlívu plicní (latinsky Pleurotus pulmonarius) sbíráme (na rozdíl od její známější příbuzné hlívy ústřičné, která…
Jak využít rybíz černý pro zdraví
Jak využít rybíz černý pro zdraví | rady a tipy. Rybíz černý (a stejně tak i další druhy rybízu) patří mezi keře, jejichž plody jsou velmi zdravé…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.