Výživa a Dieta

Jak jednoduše vyrobit hustý domácí jogurt bez jogurtovače | recept

Domácí jogurt bez jogurtovače. Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod. Za prvé víte přesně, z čeho se...

Jak připravit želé (džem) z květů černého bezu | recept

Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve...

Jak odstranit zubní kámen

Zubní kámen není pouze nevzhledný, ale stojí i za celou řadou dalších problémů. Podporuje vznik paradentózy, stojí za...

Jak využít mátu peprnou | rady a tipy

Jak využít mátu peprnou | rady a tipy. Máta peprná je velmi známá a oblíbená bylinka, která se používá k ochucení...

Jak udělat domácí rybí salát | recept

Rybí salát | recept. Na domácí rybí salát dobře zužitkujeme části ryb, které zbyly po filetování nebo méně kvalitní...

Jak vybírat léčivé byliny v létě

V červenci a srpnu je možno sbírat mnoho léčivých bylin, jejichž blahodárné účinky nám napomáhají při mnoha zdravotních...

Jak využít ostružiník | rady a tipy

Jak využít ostružiník | rady a tipy. Z ostružiníku často používáme pouze tmavé chutné plody – ostružiny. Ostružiny jsou...

Jak vyrobit domácí zázvorové bonbony | recept

Bolí Vás v krku nebo Vás trápí kašel? Nekupujte zbytečně předražené pastilky obsahující umělá sladila a přídatné látky...

Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni

Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni | rady a tipy. Fenyklový čaj, který se užívá proti bolestem bříška u dětí, všichni...

Jak zregenerovat játra po letních prázdninách

Jak zregenerovat játra po letních prázdninách | rady a tipy. Léto bývá plné grilovaných a nezdravých smažených...

Jak využít ostružiník | rady a tipy

Jak využít ostružiník | rady a tipy. Z ostružiníku často používáme pouze tmavé chutné plody – ostružiny. Ostružiny jsou velmi zdravé a mají celou řadu léčivých účinků. Věděli jste však, že můžete zužitkovat i listy ostružiníku? Jak využít ostružiník...

Jak jíst dostatek vlákniny

Jak jíst dostatek vlákniny | rady a tipy. Vláknina je nestravitelná část rostlinných zdrojů potravy. Důležitá je kvůli podpoře vyprazdňování, čištění střev od zbytků, podporuje tvorbu správného střevního mikrobiomu, napomáhá tvorbě vitamínů, pomáhá...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak využít mátu peprnou | rady a tipy

Jak využít mátu peprnou | rady a tipy. Máta peprná je velmi známá a oblíbená bylinka, která se používá k ochucení pokrmů i nápojů a navíc má celou řadu léčivých účinků. Bylinku s charakteristickou mentolovou vůní a chutí si snadno vypěstujete ze...

Jak využít makový olej

Jak využít makový olej | rady a tipy. Mák neslouží pouze jako náplň do buchet nebo jiných moučníků, z jeho semínek se také lisuje olej, jenž má mnohostranné využití. Jednak jej můžete konzumovat (obsahuje totiž velké množství zdravých tuků, hořčíku...

Jak se vyznat v alternativách pečiva

Jak se vyznat v alternativách pečiva | rady a tipy. Řeč je o pufovaných chlebíčcích, křehkých chlebech nebo knäckebrotech. Opravdu jsou lepší variantou než pečivo? Pro koho jsou tyto alternativy pečiva ideální, a kdo by se jim měl naopak vyhnout? To...

Jak zhubnout břicho?

Břicho představuje jednu z nejproblematičtějších partií na lidském těle, neboť právě v dané oblasti se ukládají tukové zásoby, jichž se zbavuje velice těžko. Pokud jste vyzkoušeli snad všechno, ovšem stále nejste schopni dosáhnout kýžených výsledků...

Jak často jíst

Jak často jíst | rady a tipy. Trendy ve výživě se neustále mění. Kdysi jsme neustále slýchávali, že musíme jíst 5x, někdy i 6x denně. Dnes zase, že můžeme jíst pouze 2x nebo 3x za den. Jak se tedy vyznat v různých názorech? Jak často jíst? To se...

Jak pěstovat a využít estragon

Jak pěstovat a využít estragon | rady a tipy. Pelyněk estragon (nebo také pelyněk kozalec) je aromatická bylinka využívaná především k dochucení octa a rozličných pokrmů nejen francouzské kuchyně. Tato rostlina se však může pochlubit i mnohými...

Jak podpořit funkci žlučníku přírodní cestou

Jak podpořit funkci žlučníku přírodní cestou | rady a tipy. Žlučník je orgán, který slouží jako rezervoár pro žluč a pomáhá játrům s trávením. Pokud Vás trápí bolesti břicha (nejčastěji v pravém boku), nadýmání či nevolnost, mohl by být příčinou...

Stránky