Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vychutnat burčák: nápoj podzimu, který chutná i léčí

Když se řekne „český národní nápoj“, většině z vás se pravděpodobně vybaví pivo. Ale Česká republika není jen zemí pivařů – máme také bohatou vinařskou tradici, zejména na Moravě a v Polabí, kde se rodí nejen skvělá vína, ale i burčák – sezónní nápoj, který je symbolem pozdního léta a podzimu.

Burčák ale není jen sladký nápoj z tržnice. Když víte, kde ho koupit a jak si ho správně vychutnat, může se z něj stát doslova podzimní poklad – plný chuti, tradice i zdraví.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak si vyrobit domácí víno
Jak si vyrobit domácí víno
In vino veritas - ve víně je pravda. Vyrobíme si domácí víno z dostupných surovin v naší domácnosti nebo po sklizni na naší zahrádce. Výroba ovocného…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.