Jak si vychutnat burčák: nápoj podzimu, který chutná i léčí
Když se řekne „český národní nápoj“, většině z vás se pravděpodobně vybaví pivo. Ale Česká republika není jen zemí pivařů – máme také bohatou vinařskou tradici, zejména na Moravě a v Polabí, kde se rodí nejen skvělá vína, ale i burčák – sezónní nápoj, který je symbolem pozdního léta a podzimu.
Burčák ale není jen sladký nápoj z tržnice. Když víte, kde ho koupit a jak si ho správně vychutnat, může se z něj stát doslova podzimní poklad – plný chuti, tradice i zdraví.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak si vyrobit domácí víno
In vino veritas - ve víně je pravda. Vyrobíme si domácí víno z dostupných surovin v naší domácnosti nebo po sklizni na naší zahrádce. Výroba ovocného…
Jak ozvláštnit svařené víno? Bude vám zaručeně chutnat
Svařené víno patří k zimě stejně jako světýlka k adventu. Vůně koření a citrusů dokáže během chvilky vytvořit útulnou atmosféru, ale horký voňavý nápo…
Jaké je Svatomartinské víno a proč na něj každoročně mnozí s nadšením čekáme?
Když 11. listopadu přijíždí svatý Martin „na bílém koni“, v mnoha českých domácnostech i vinotékách se otvírají první lahve Svatomartinského vína. Tat…
Jak připravit domácí jablečný sirup z čerstvého jablečného moštu
Dozrávání jablek, jejich uskladnění příp. zpracování je aktuálně starostí mnoha zahrádkářů. V případě, že máte jablek dostatek, nechcete je „jen“…





