Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat holandský řízek | recept

Holandský řízek | rcept. Holandský řízek je nepochybně stálicí v nabídkách všech českých zařízeních veřejného stravování. Holandský řízek málokdo odmítne, chutná skoro každému. Můžeme jím ale hravě potěšit i své blízké u domácího stolu. K přípravě holandského řízku stačí tento výborný recept. Nabízíme vám recept na holandský řízek krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

No, spíš určitě, než asi. Omlouvám se. Sedm centimentrů, takový špalek by se už po pánvi musel koulet (smích). Sedm milimetrů jsem chtěla napsat, přesně tak, jak to píšou v té normě. Dík za vlídnost, že se upozornění obešlo bez uštěpačnosti. (jez)

Tak jsem ho vyzkousel ale musim rict žádná pecka. Ale co chci říct že každý si ho dělá podle sebe nebo tedy podle nějakého receptu a ten je ten nejlepší. Vyzkoušel nsem nekolik receptů a byly mezi němi i dost výborné .

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Ano, máte pravdu, co domácnost, to "holanďan". Však jsem to také v bodě 2 připomínala. A i proto jsem zvolila recepturu podle někdejší ČSN (a jako důkaz přidala fotokopii z Receptur teplé kuchyně). Protože to je knížka, na kterou zejména profi kuchaři nedají dopustit - aby byl výrobek vždy standardní. Norma se hodí i tehdy, když máme připravit jídlo pro víc lidí a nemáme zkušenosti s odhadem potřebných gramáží. A také, když chcem předem znát kalkulaci. Prostě to je předpis na holandský řízek, jak se připravoval v závodkách, restauracích a jídelnách, když se vařilo podle norem. Ale jestli máte čas, prosím, nabídněte čtenářům svůj vyzkoušený a oblíbený recept, však proto je na stránce otevřena diskuse. Aby se rady a návody šířily z více hlav. jezzina

jana1122 (neověřeno) | So, 10/03/2015 - 10:36

můžu do mleteho masa misto tvrdeho syra použít hermelín

roman vondra (neověřeno) | Čt, 05/15/2014 - 15:45

Tak tenhle holanďan by mne nenadchl. Standardněš se maso míchá plec :bůček 1:1, obojí nasekané na kostky a zalité mlékem, ve kterém se maso nechává ideálně 24hodin, nejméně však přes noc macerovat. Mléčná bílkovina totiž naruší strukturu masa a usnadňuje jeho katrování a maso pak lépe přijímá chutě přidaných koření. Sýr , sůl a muškát doplním troškou, ale opravdu jen malou troškou bílého vína a to je mňamka.....

Linda (neověřeno) | Po, 02/17/2014 - 16:46

Dělala jsem zrovna včera,kdysi dávno je mě naučil jeden kuchař.Namelu bůček, osolím,opepřím přidám strouhaný muškátový oříšek a promíchám.Pak zaleju mlékem tak aby bylo maso ponořené a dám do druhého dne do lednice.Maso všechno mléko vsákne.Druhý den přidám po trochách tvrdý sýr.A obaluju v trojobale.
Receptů na zaručeně ,,pravý hollandský řízek" jsem četla a slyšela už spoustu.My ho máme rádi takto :)

dadka (neověřeno) | Út, 02/18/2014 - 13:33

Asi jsi ses spletla, ,,sedm centimetrů" vysoké?????

Další zajímavé články

Jak udělat záhoracký závitek | recept
Recept na pravý záhorácký závitek. Záhorácký závitek je slovenské jídlo, které zůstalo na českých talířích od dob společného státu. Záhorácký závitek…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.