Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct litý koláč se švestkami a drobenkou | recept

Neznáme snad jediný důvod, proč si odepírat kousek domácího ovocného koláče, když je dobrá sezona švestek. Aby švestkový litý koláč potěšil rodinu nebo návštěvu co nejdříve, s chutí se hned pustíme do přípravy litého těsta. Na koláči by neměla chybět ani domácí drobenka, a tak si ukažme také její snadnou přípravu v kuchyni. Troubu předehřát na 170 °C a koláč se švestkami péct 30 až 40 minut. A je hotovo! Nechat vychladnout, pocukrovat a servírovat. Povedl se litý koláč se švestkami i vám?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z…
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept. Vyzkoušela jsem upéct vánočku bez vážení přísad, jen odměřovanými čtvrtlitrovým hrnečkem. Mám ráda přesné dávko…
Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.