Jak upéct svatomartinské koláčky s povidly — domácí recept
Na svatého Martina voní české kuchyně pečenou husou, mladým vínem a sladkými koláčky. Tyto malé nadýchané kousky, plněné povidly, tvarohem nebo mákem, patří k tradičním pochoutkám, které se pekly nejen pro hostinu, ale také jako výslužka pro koledníky. Vůně kynutého těsta, skořice a povidel dokáže i dnes vytvořit hřejivou atmosféru, která k listopadovým dnům neodmyslitelně patří.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct zdravější svatomartinské koláčky | recept
Zdravější svatomartinské koláčky | recept. Svátek svatého Martina je spojován nejen s první nadílkou sněhu a příchodem zimy, ale také s pout…
Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu
Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé…
Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Jak na výborné kynuté šneky s máslovým mlékem
Kynuté šneky jsou oblíbenou klasikou českých kuchyní. Tentokrát ale nejde o běžné šneky s náplní – tahle varianta je výjimečná díky máslovému slazeném…
Jak využít výtečné kynuté těsto na štrúdl? Přináší nekonečné možnosti
Kynuté těsto patří mezi nejvoňavější poklady domácí kuchyně. Je vláčné, nadýchané a přitom pevné natolik, že unese i bohatou náplň. Tradičně se z něj…





