Jak upéct svatomartinské koláčky s povidly — domácí recept
Na svatého Martina voní české kuchyně pečenou husou, mladým vínem a sladkými koláčky. Tyto malé nadýchané kousky, plněné povidly, tvarohem nebo mákem, patří k tradičním pochoutkám, které se pekly nejen pro hostinu, ale také jako výslužka pro koledníky. Vůně kynutého těsta, skořice a povidel dokáže i dnes vytvořit hřejivou atmosféru, která k listopadovým dnům neodmyslitelně patří.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct zdravější svatomartinské koláčky | recept
Zdravější svatomartinské koláčky | recept. Svátek svatého Martina je spojován nejen s první nadílkou sněhu a příchodem zimy, ale také s pout…
Jak upéct voňavé a hezké svatomartinské husičky a koníky z lineckého těsta
Svatomartinské slavnosti jsou časem, kdy pečete tradiční sladké husičky a koníky z lineckého těsta. Tyto malé symboly hojnosti a radosti patří k listo…
Jak upéct ořechovo-čokoládové cookies: jednoduchý recept na lahodné sušenky
Ořechovo-čokoládové cookies jsou oblíbenou sladkou pochoutkou, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Jsou křupavé na okrajích a zároveň vláčné uvnit…
Jak využít hrušky – sladké ovoce plné zdraví a skvělý základ pro dezerty
Hrušky patří k nejstarším ovocným plodinám pěstovaným v Evropě. Jejich sladká, šťavnatá chuť z nich dělá oblíbenou součást ovocných salátů, kompotů i…
Jak upéct výborný a zajímavý řez Dunajské vlny s meruňkami?
Je spousta moučníků, do kterých patří i sezónní ovoce. Ovšem ne všechny vypadají tak dokonale, jako právě řez Dunajské vlny. Jestliže jej upečete, s…





