Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit polévku z vodnice se zázvorem | recept

Polévka z vodnice se zázvorem | recept. Vodnice je prastará plodina, kterou naši předkové používali ve velké míře, zvláště v dobách před rozšířením brambor, ty ji postupně z jídelníčku vytlačily. Vodnice je brukvovitá zelenina, tvoří ji, jak název ostatně sám vypovídá, přibližně z 90 % voda. Její chuť připomíná ředkvičky, ale postrádá jejich palčivost. Na pultech obchodů většinou naleznete velké bulvy zabarvené ve vrchní části do fialova. Zkuste si z vodnice uvařit třeba polévku podle následujícího receptu. Vedle vodnice je v polévce použit zázvor, účinný pomocník v boji s nachlazením, což zvláště v chladném období roku přijde vhod. O patřičnou hustotu polévky se postarají ovesné vločky. Pokud polévku necháte odležet do druhého dne, je třeba počítat, že vločky ještě více nabobtnají.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.