Přejít k hlavnímu obsahu

Jak začít podnikat už za 24 hodin

10. Červenec 2018
Jak začít podnikat už za 24 hodin

Hoříte nadšením nastartovat vlastní firmu, ale děsí vás dlouhý proces zakládání společnosti? Prozradíme vám, jakým způsobem ušetříte čas a zároveň nebudete riskovat.

1

Co je třeba, abyste mohli začít podnikat?

Už jste někdy zakládali společnost? Nejspíš ne a přirozeně se vám nechce podstupovat administrativní kolečko. Co všechno musíte vyřídit, když si chcete založit společnost s. r. o.?

  • Ještě před založením musíte promyslet počet jednatelů, název společnosti a výši základního kapitálu. Vložený kapitál může být jen symbolická jedna koruna, ale doporučujeme vám minimální vklad 50 000 Kč, aby společnost působila důvěryhodně.
  • Pak zavítejte na živnostenský úřad, kde si vyřídíte živnost.
  • Sežeňte si notáře, u kterého sepíšete zakladatelskou listinu.
  • Vyberte si banku, kde složíte základní kapitál a otevřete firmě účet.
  • Notář podá žádost na zápis do obchodního rejstříku.
  • Po kompletaci všech dokumentů a podání žádosti budete čekat zhruba 30 dní na vyřízení. Pokud kdykoli během procesu zakládání s. r. o. uděláte chybu v dokumentech, proces zakládání se prodlouží.
2

Existuje rychlejší způsob, jak získat vlastní firmu

Zakládání společnosti s. r. o. v českém prostředí není úplně procházka růžovým sadem, a právě proto existují služby, které vám pomohou. Jedná se například o založení společnosti na klíč, díky které podnikáte za 5-10 dní. Pokud chcete podnikat ještě rychleji, vyberte si firmu na prodej tzv. ready made společnost. O co se jedná? Tyto společnosti byly založené za účelem dalšího podnikání. Nemají žádné pohledávky ani závazky a pouze čekají na nového vlastníka, kterým můžete být právě vy. Jejich další výhodou je plně splacený kapitál a rychlost, s jakou se stanete novým jednatelem. S ready made společností podnikáte už za 24 hodin od podpisu změny vlastníka.

3

Skutečně se vám to vyplatí? Rozhodně ano

  • Nic nemusíte řešit sami, vyhnete se vyplňování dokumentů a formulářů.
  • Nekomunikujete s žádnými úředníky.
  • Stačí vám jedna schůzka, během které dostanete certifikát o bezdlužnosti firmy.
  • Získáte společnost s plně splaceným kapitálem a sídlem na prestižní adrese.

Firmu si můžete objednat na dálku nebo zajít přímo na jednu z poboček Simply Office v Praze nebo Brně. Vše vyřídíte rychle během jediné schůzky.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak začít podnikat jako OSVČ?
Jak začít podnikat jako OSVČ?
Máte podnikatelský plán s velkým potenciálem? Pokud se ho rozhodnete zrealizovat, dříve nebo později budete potřebovat živnostenské oprávnění. Vy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.