Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na piráty silnic – ideální je autokamera

27. Červenec 2021
Jak na piráty silnic – ideální je autokamera

Pořídit si autokameru je základ při vybavování nového vozu. Případy vybržďování, nebezpečného předjíždění, všeobecné ohrožování jsou ve zprávách dnes a denně. Naposled zaznamenalo tisíce zhlédnutí super nebezpečné předjíždění přes dvojitou plnou čáru. Mladinká řidička se jala předjíždět kamion na nejnevhodnějším místě. Ohrozila minimálně posádku tří protijedoucích aut a jenom jejich rychlá reakce a duchapřítomnost zabránily ohromné tragédii. Řidič, který jel těsně za vozem řidičky-hazardérky, měl zapnutou autokameru a průběh celé akce na ni zaznamenal. Díky tomu už o pár hodin později policie řidičku identifikovala a zadržela.

1

Objevují se názory, že se autokamery stanou novodobými práskači a fízly. Je to věc názoru. V převážné většině jsou ale záznamy velice důležitým svědkem jakýchkoli dopravních nehod, přestupků i trestných činů. Právě autokamera může v situacích, kdy dochází k nehodám či přestupkům, zaznamenat to, co běžné oko řidiče nevidí. Videozáznam zachytí nejen celou akci, ale i třeba SPZ. A vzhledem k tomu, že technický vývoj jde kupředu mílovými kroky, je nabídka autokamer čím dál nabitější. Dnes je v kurzu třeba duální kamera do auta, která disponuje přední a vnitřní kamerou s GPS modulem, samozřejmě s kvalitním FULL HD záznamem.

2

Pořízení takové kamery není nijak finančně náročné a její instalace je snadná. A ať už jsou názory na záznamy z ní jakékoli, v současnosti jsou vlastně jediným kvalitním a usvědčujícím zdrojem informací při řešení konfliktních situacích na dálnicích, kde jsou jedinými svědky právě náhodně projíždějící vozidla se zapnutou autokamerou. Už jenom to, že čím dál více aut průběh své cesty kamerou zaznamenává, může mnohé silniční piráty od vypjatých akcí odradit.

Autokamera  se dá zakoupit na eshopu Cel-Tec.cz.

Společnost VARIANT plus, spol. s.r.o. provozující e-shop CEL–TEC.CZ je výhradním distributorem celé řady předních výrobců, zejména kamer. V tomto internetovém obchodě naleznete i další zboží v oblasti mobilní spotřební elektroniky značky Cel-Tec. Mezi něž patří třeba bluetooth sluchátka, vysokovýkonové svítilny se zoomem (LED svítilny), sady aku nářadí pro profesionály i domácí kutily. Nechybí ani široký výběr příslušenství, počínaje brašnami a batohy až po aku baterie nebo nabíječky. Nabídku doplňuje vlastní servisní středisko. Záruční i pozáruční servis na všechny výrobky Cel-Tec je samozřejmostí.

Klíčová slova: autokamera kamera do auta
Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady
Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady
Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady. Počet krádeží vozidel každým rokem narůstá a pokud chcete mít klidnější spaní, tak je zapotřebí do vozu nain…
Jak vybrat GPS navigaci do auta | rady
Jak vybrat GPS navigaci do auta | rady
Jak vybrat GPS navigaci do auta | rady. GPS navigace je neocenitelným pomocníkem na cestách. Vybrat si v současné době můžete z GPS navigace do auta,…
Jak snížit spotřebu benzínu | rady
Jak snížit spotřebu benzínu | rady
Jak snížit spotřebu benzínu | rady. Jak snížit spotřebu paliva u svého automobilu a ušetřit peníze? Bojujte s cenami benzínu a nafty efektivní jízdou.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.