Přejít k hlavnímu obsahu

Jak kandovat ovoce

Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je snadný, leč zdlouhavý. Odměnou za trpělivost je luxusní pochoutka, jakou v obchodě nekoupíte. Kandované domácí ovoce využijete při zdobení dortů, zákusků, jako přísadu do vánoční štoly nebo pečení biskupského chlebíčku. Kandovat se dají třešně, švestky, meruňky, broskve, ananas, hrušky, citrusová kůra a mnoho jiných druhů. Na kandování vybíráme ovoce bez vad, v případě citrusové kůry jen chemicky neošetřenou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného a…