Přejít k hlavnímu obsahu

Jak kandovat ovoce

Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je snadný, leč zdlouhavý. Odměnou za trpělivost je luxusní pochoutka, jakou v obchodě nekoupíte. Kandované domácí ovoce využijete při zdobení dortů, zákusků, jako přísadu do vánoční štoly nebo pečení biskupského chlebíčku. Kandovat se dají třešně, švestky, meruňky, broskve, ananas, hrušky, citrusová kůra a mnoho jiných druhů. Na kandování vybíráme ovoce bez vad, v případě citrusové kůry jen chemicky neošetřenou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct ostružinový koláč | recept
Jak upéct ostružinový koláč | recept. Mezi námi je mnoho lidí, co z různých důvodů vyřadili mouku ze svého jídelníčku. Zejména pro ty je určen následu…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.