Co je potřeba

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 kávové lžičky práškové želatiny
  • 100 ml mléka nebo vody
  • 2 lžíce kakaa (50 g hořké čokolády)
  • několik kapek vanilkové esence (vanilkový cukr)
  • 40 g krupicového cukru (náhradní sladidlo pro diabetiky – dávkování dle typu sladidla)
  • libovolné čerstvé nebo zmrazené ovoce
1

Do 100 ml studené vody dejte nabobtnat 3 lžičky práškové želatiny.

2

Ve 250 ml smetany rozmíchejte cukr s kakaem a vanilkovým cukrem (esencí). Smetanu přiveďte k varu, ihned odstavte a nechte okamžik zchladnout. Pak přidejte želatinový roztok a dobře prošlehejte, aby se rozpustily všechny hrudky. Za občasného prošlehání nechte vychladnout.

3

Jakmile svařená smetana začne houstnout, ušlehejte druhou polovinu smetany do polotuha. Do ní vlijte svařenou smetanu s kakaem, dobře promíchejte a naplňte do sklenic. Na dno pohárů vložte třeba různé druhy lesního ovoce. Dejte ztuhnout do chladničky a před podáváním ozdobte ovocem, meduňkou nebo čokoládou.

4

Klasická panna cotta se dělá ze svařené smetany. Tento recept je trochu jiný, přidává se polovina smetany ušlehaná. Díky tomu je dezert krémový a nadýchaný. Krém je navíc ochucen kakaem nebo čokoládou. Není to obvyklé, ale ochucená panna cotta se dá připravit i s kávou, kokosovým mlékem, přídavkem rozmixovaného ovoce – stačí vybrat správnou kombinaci ingrediencí.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno