Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit zázvor s medem a citrónem pro posílení imunity, na nemoci a hubnutí

Jak naložit zázvor s medem a citrónem pro posílení imunity, na nemoci a hubnutí

Nakládaný zázvor | recept. Ať už jste nachlazení, bolí vás v krku, nebo usilujete o hubnutí a přejete si spálit nějaký ten přebytečný tuk, bude pro vás jistě tento recept na naložený zázvor s medem a citrónem velmi přínosný. Nakládání zázvoru není pracné ani finančně náročné. Proč tedy nevyužít pověstné léčivé účinky zázvoru v našich domácnostech? Nabízím svůj osvědčený recept na nakládaný zázvor s medem a citrónem – přírodní lék na posílení imunity, na řadu chorob a hubnutí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Vlaďka (neověřeno) | St, 11/04/2015 - 13:25

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Dobreý den i já jsem si tento recept velice oblíbila, přidávám ještě špetku chili papriček ve verzi pro mne a pro manžela a pro děti bez něj....A teda nenechávám v lednici, ale ve sklepě kde je kolem12 stupňů v lednici je moc chladno na to aby se uvolnili všechny vůně a vitamíny....A ještě na podzim bereme biopron, což jsou probiotika a musím říct, že díky této kombinaci jsme už skoro 2 roky bez nemocí a antibiotik...

loglindak | So, 01/24/2015 - 22:52

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Přesně tak, Jiři, pomáhá a to je to klíčové, výborná chuť je bonus navíc, proto jsem se ráda o recept podělila i s ostatními.

Ájo, děkuji moc, jsem totiž přesvědčená, že je daleko lepší hledat zdroje léčiv v přírodě, odkud ostatně čerpá i farmaceutický průmysl, který tam pak ale přidá spoustu nesmyslných přísad a prodá nám to se sta procentní přirážkou.

Děkuji za reakci. Viděla jsem jeden laboratorní pokus, kdy byl testován citron před a po umytí v otcové vodě a následně pak i pod proudem vody, výše pesticidů se mírně snížila. Čili nějaký vliv to má, ale pokud chce mít člověk jistotu, použijte Bio, nebo kůru můžete oloupat.

Katko, jednak neutralizuje celkové "zakyselení" organismu, tím dává tělu šanci se ze zakyselení lépe dostat, a hlavně pročišťuje. Zázvor také prohřívá organismus a způsobuje větší kalorický výdej, při stejné námaze.

Míšo, pokud budete mít v lahvičce dostatek medu a nebudete vracet lžičku zpátky do směsi, jak jsem psala v receptu, vydrží toto množství poměrně dlouho, ale myslím, že dřív se spotřebuje. Doporučuji konzumovat i preventivně.

Luci, záleží, jak jsou děti velké, všeobecně se dá říci, že od dvou let, jednu čajovou lžičku zalít horkou vodou.

Ano, Břéťo, citróny po obvodu skleničky mají estetickou funkci, ale jsou také výborné, když se nějakou dobu v nálevu naloží:-) Jinak záleží asi na hustotě nasekání a napěchování sklenice. Většinou med krásně proteče až dolu, někdy stačí do toho jemně sáhnout lžičkou, žádné velké míchání. Pevné zdraví!

Ivet, děkuji moc, za milý komentář. Přesně tak to je, kéž bychom té chemie mohli používat co nejméně!

Lagová Marie (neověřeno) | So, 11/14/2015 - 22:10

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Recept je dobrý, ale citrón v bio to je taky klamstvo, stříkají je všechny, chce to jen všechno dobře umýt.
Kůru neloupu, obsahují enzymy. Bývala jsem nemocná, ale již dva roky jsem fit,
každý den odšťavním 2-3 citrony a vypiji šťávu, neředím - piji samou, pila jsem s 5 citrónů šťávu.

Mirku, určitě i se zázvorem a citronem,posílí se tak účinek...

Elen, čaj bych asi pila v době chřipek a nachlazení, pak klidně na nějakou dobu vynechat, ale pokud dodržíte denní maximum, tak, jak jsem uváděla, není problém s jeho konzumací každý den. Přijde ale jaro a léto a zase budeme mít dostatek dalších přirozených vitamínů, sluníčka a bacilů bude méně:-) Pevné zdraví!

Jarka (neověřeno) | Čt, 01/21/2016 - 23:08

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Tento produkt již praktikuji několik let, ale trošku jiný postup. Očištěný zázvor pokrájím na menší kostičky, vymačkám citronovou šťávu asi ze tří citronů a dosladím medem, tak aby zázvor byl ponořený, Nechám uležet v lednici a jednak jej používáme do čaje, ale i na lžičku jako lék.

Jarka (neověřeno) | Čt, 01/21/2016 - 23:08

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Tento produkt již praktikuji několik let, ale trošku jiný postup. Očištěný zázvor pokrájím na menší kostičky, vymačkám citronovou šťávu asi ze tří citronů a dosladím medem, tak aby zázvor byl ponořený, Nechám uležet v lednici a jednak jej používáme do čaje, ale i na lžičku jako lék.

Jarka (neověřeno) | Čt, 01/21/2016 - 23:08

In reply to by Jiřka Pánková (neověřeno)

Tento produkt již praktikuji několik let, ale trošku jiný postup. Očištěný zázvor pokrájím na menší kostičky, vymačkám citronovou šťávu asi ze tří citronů a dosladím medem, tak aby zázvor byl ponořený, Nechám uležet v lednici a jednak jej používáme do čaje, ale i na lžičku jako lék.

Sandro, máte pravdu, ale je to trochu složitější. Když si dáte např. lžíci medu do teplého čaje, neuškodíte mu, protože ho vypijete dříve, než mu teplo stačí uškodit. To, jak na tom med byl se zahřátím a jak je starý, ukazuje množství látky zvané HMF (hydroxymethyl­furfural), která v něm vzniká působením zvýšené teploty v průběhu času. Krátké zahřátí na 60 stupňů nezpůsobí skoro žádný vzestup HMF, ale pokud byste med skladovali třeba na přehřáté půdě, kde je v létě dlouhodobě až čtyřicet stupňů, už během několika týdnů se hodnota této látky zvedne až na několikanásobek. Stejné je to i s jeho vařením. Pevné zdraví!

Mery, asi bych dala jen tu šťávu, kterou to pustí, od dvou let už by to mělo být bez problémů.

Alice, obávám se, že nerozpustí, ale to nevadí, pokud už to máte zamíchané, bude to asi tužší, příště si med raději rozpusťte.

Ono spis zalezi jak moc mate ztuhly med. Kdyz je ztuhly, staci zahrat. A on povoli a bude tekuty zase.

a nebo nesladit vůbec, stejně jako nesladíte bylinné čaje ani tento nemusí být sladký

já myslel, že se děti v tomto věku pijí mléko, bych se zeptal dětské lékařky.

Žanetko, jsem moc ráda, že jste spokojená a pomáhá vám!

Jiřka Pánková (neověřeno) | So, 01/24/2015 - 17:43

Tento recept mám od kamarádky,a musím přiznat je vynikající.Bezvadná chuť a pomáhá.Jiřka.

Hana (neověřeno) | Ne, 03/27/2016 - 22:43

Dobrý večer, děkuji za skvělý recept, chci jej také zkusit, chtěla bych se jen zeptat, zda je na 'očištění' citronů vhodný běžný kvasný lihovy 8% ocet-není moc agresivní? Může se použít třeba i rýžový, nebo jablečný ocet? A zázvor-musí se loupat? Bylo by to nepoživatelné, kdyby se neloupal? Děkuji za odpověd'. Hana.

romaker (neověřeno) | Ne, 01/25/2015 - 16:24

Ak nemáte BIO citróny, tak kôru vyhoďte. Kôra je plná pesticídov a fungicíov , to sa zmyť NEDÁ .

Jaytoss7 (neověřeno) | Ne, 01/25/2015 - 18:10

Moc díky za velíce dobře napsaný recept, už jsem o naloženém zázvoru slyšel, ale nikdy jsem nevěděl, jak na to..

Kateřina Dejová (neověřeno) | Ne, 01/25/2015 - 22:41

Prosim a jak se hubne s tim to receptem,ma nekdo nejake zkusenosti??Prosim poradte,dekuji Hezky den preji Katerina Dejova

Misa (neověřeno) | Po, 01/26/2015 - 00:52

Jak dlouho vydrzi v lednici?

jancak (neověřeno) | Po, 01/26/2015 - 22:35

Dekuji za vyborny recept, postavil me na nohy!

Eva Dvořáková (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 08:26

Recepty jsou úžasné, doufám, že pomůžou.

Lucie (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 09:27

Mohu se optat, zda to můžu dávat dětem a kolik? Jinak je výborný :)

Pavlina (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 13:59

Vyborny recept, udelala jsem jej v Recku a cele rodince moc chutnal :-)

Karel (neověřeno) | St, 12/19/2018 - 09:23

ZÁZVAR + CITRON JE ŠPATNĚ!!! Navzájem se bijí. Zázvor je podle čínské medicíny + tedy horkýa citron je - tedy studený. Proto užívat každé zvlášť, jinak vše ztrácí efekt!

Macák Petr (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 20:38

Tento čaj miluji a dělám si ho pořád. Ale nálev jako takový jsem nezkoušel, jen mám dotaz.. Jestli není pak čaj trochu hořký, po té rozmixované bíle části kůry. Děkujii :-)

jiří šveinar (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 22:32

Užíváme s manželkou tento všelék 1x čaj.lžičku denně už 4 měsíce a úspěšně odoláváme chřipkám a jiným nachlazení.Mohu všem jen doporučit.

olga.polka (neověřeno) | Út, 05/24/2016 - 14:11

Toto je fakt super, ještě jsem nasla takove kapky co mi na posileni imunity taky pomahaji.

Břeťa (neověřeno) | St, 01/28/2015 - 21:23

Právě jsem si také udělal "nálož". Jenom jsem si musel recept "ohnout" po svém. Tedy pro příště: kůru z citronu určitě oloupu (okrájím), plátky citrónu po stranách sklenice vynechám (nejspíš mají jen estetickou funkci), ale hlavně (!) med zamíchám do rozsekané hmoty zázvoru a citrónu ještě před zalitím do sklenice (musel jsem totiž vše ze sklenice vyklopit a zamíchat - med prostě nad směsí zázvoru a citrónu vytvořil lagunu a neprostoupil níže). Dost možná záleží na robotu, ve kterém suroviny rozsekáte - do jaké konzistence. A dodal bych, že zázvor-citrón-med by asi měly být v objemovém poměru 1:1:1 (zatím jen "střelba od pasu").

Iveta Nováková (neověřeno) | Čt, 01/29/2015 - 00:32

Super receptík,zrovna dnes v práci přinesla kolegyně ochutnat její výtvor,stejné,výborné,jen to nenechala odležet.O víkendu jedu do města a ihned ho budu dělat a jsem ráda,že mne tento recept zaujal a ihned jsem si ho uložila,budu jen vřele doporučovat.Díky všem chytrým a hodným hlavinkám,že se rádi podělí a něco,co člověku dokáže pomoci bez užívání chemie....Iveta :D

elen (neověřeno) | Ne, 03/15/2015 - 19:02

Prosím jak dlouhou dobu se může pít tento zázvorovo -citronovej čaj?Dělám si ho jednou denně, asi dva měsíce.Čajík je vynikající.Dík za odpověď.

Miroslav (neověřeno) | Čt, 01/29/2015 - 13:18

Dobry den.Prave som si spravil nalev,len by som chcel vediet ci po 3.dnoch treba nalev precedit alebo ho môzem priamo aj stym nasekanym zazvorom, citronom a medom pridat za lyzicku dopohara a tak zaliat horucou vodou.Dakujem

Anna Jenčíková (neověřeno) | So, 01/31/2015 - 12:05

ano je to vynikajúce proti nachladeniu a ked to zalejete čistou vodkou vynikajúci drink ktoremu nikto neodolá,ale to pomer ingrediencii sa potom mení.

Anna Jenčíková (neověřeno) | So, 01/31/2015 - 12:05

ano je to vynikajúce proti nachladeniu a ked to zalejete čistou vodkou vynikajúci drink ktoremu nikto neodolá,ale to pomer ingrediencii sa potom mení.

dana (neověřeno) | Ne, 02/01/2015 - 17:37

Mod dekuju za recepr urcite vyzkousim jen se chci zeptat zda med muze byt domaci napr. pampeliskovy nebo jedine med vceli

Sandra (neověřeno) | Ne, 02/01/2015 - 19:29

Recept je asi fajn, ale med by se měl přidávat do nápoje, který má míň než 40st., jinak se ztrácí vitamíny a tvoří v těle toxiny :(

Další zajímavé články

Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy. Arganový olej je velmi luxusní a vzácný rostlinný olej používaný v gastronomii i v kosmetice. Lisuje se z plod…
Jak vyrobit a využít pampeliškovou mast
Jak vyrobit a využít pampeliškovou mast
Jak vyrobit a využít pampeliškovou mast | návod. Smetanku lékařskou neboli pampelišku jistě nemusíme představovat. Pampeliška se používá zejména vnitř…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.