Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ochutnat Belgii

Jak ochutnat Belgii

Pro belgickou kuchyni je specifické, že se v ní promítají jak západní zvyklosti, tak východní. Belgické typické jídlo, které mi uvařili, byly karbanátky s petrželkou a jako příloha šťouchané brambory s mrkví. Výborné jídlo, které mi spolu s brambory, fazolkami a masem a dalšími jídly velmi připomínalo českou kuchyň. Stánky s hranolky, které potkáte na každém roku a které mimo jiné poskytují nejlevnější jídlo vůbec, stánky s bagetami panini a dalším rychlým stravováním vám naopak připomínají, že jste na Západě.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak poznat Praděd v Jeseníkách | tipy
Jak poznat Praděd v Jeseníkách | tipy
Jak poznat Praděd v Jeseníkách | tipy. Praděd, nejvyšší hora Slezska a Moravy, je turisticky přístupný celý rok. V reliéfu Hrubého Jeseníku, kde se na…
Jak poznat Sněžku | tipy
Jak poznat Sněžku | tipy
Jak poznat Sněžku | tipy. Vydat se na Sněžku, nejvyšší horu České republiky, to často patří mezi malé „soukromé závazky“. Naštěstí je vrchol Sněžky př…
Jak poznat Slezskou Hartu | tipy
Jak poznat Slezskou Hartu | tipy
Jak poznat Slezskou Hartu | tipy. Benjamínkem mezi přehradami je nazývána Slezská Harta, vodní dílo, jehož vodní plocha se rozlévá jižně od Bruntálu n…