Jak poznat čerstvá vejce | rady
Jak poznat čerstvá vejce | rady. Když řekneme vejce, rozumíme tím vejce slepičí. Ta jsou v domácnostech používána nejvíc. V obchodech musí být jiná vejce než slepičí viditelně označena. Na první pohled každý z nás pozná malá vejce, hnědě kropenatá - křepelčí, kontrastně větší jsou vejce kachní a husí. Tato vejce mohou obsahovat nebezpečné bakterie, proto musí být nejméně 10 minut vařena před zpracováním, nelze je používat syrová. V našem článku budeme mluvit jen o vejcích slepičích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat vaječný řízek | recept
Jak udělat vaječný řízek | recept. Žloutek a bílek je možné oddělit a zpracovat do různých pokrmů, nebo si jej uvařit a vychutnat tak, jak jsou nejlep…
Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty
Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi ne…
Jak připravit česnekovou pomazánku s vejci | recept
Jak připravit česnekovou pomazánku s vejci | recept. Pomazánka může být dílem improvizace, souladem ingrediencí, jež lahodí našim chuťovým buňkám. Osv…
Jak správně připravit čaj
Jak správně připravit čaj. Čaj se poprvé v Evropě objevil počátkem 17. století, kdy sem byl dovezen z Číny. Postupem času získával pravý čaj stále vět…
Jak připravit salát z nových brambor a tuňáka | recept
Salát z nových brambor a tuňáka | recept. V teplejších obdobích roku dáváme přednost odlehčené stravě. Je dostatek čerstvé zeleniny, a proto ji z…