Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat čerstvá vejce | rady

Jak poznat čerstvá vejce | rady. Když řekneme vejce, rozumíme tím vejce slepičí. Ta jsou v domácnostech používána nejvíc. V obchodech musí být jiná vejce než slepičí viditelně označena. Na první pohled každý z nás pozná malá vejce, hnědě kropenatá - křepelčí, kontrastně větší jsou vejce kachní a husí. Tato vejce mohou obsahovat nebezpečné bakterie, proto musí být nejméně 10 minut vařena před zpracováním, nelze je používat syrová. V našem článku budeme mluvit jen o vejcích slepičích.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat vaječný řízek | recept
Jak udělat vaječný řízek | recept. Žloutek a bílek je možné oddělit a zpracovat do různých pokrmů, nebo si jej uvařit a vychutnat tak, jak jsou nejlep…
Jak správně připravit čaj
Jak správně připravit čaj. Čaj se poprvé v Evropě objevil počátkem 17. století, kdy sem byl dovezen z Číny. Postupem času získával pravý čaj stále vět…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.