Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit salát s kuřecím masem a houbou Bolcovitkou bezovou (Jidášovo ucho)

Jak připravit salát s kuřecím masem a houbou Bolcovitkou bezovou (Jidášovo ucho) | recept z Bolcovitky bezové neboli Jidášova ucha

Jak připravit salát s kuřecím masem a houbou Bolcovitkou bezovou (Jidášovo ucho) | recept z Bolcovitky bezové neboli Jidášova ucha. I v této roční době můžete nasbírat čerstvé houby a pochutnat si na nich.

Bolcovitka bezová je známější pod názvem Jidášovo ucho. Naleznete ji hlavně na keřích černého bezu, ale nejen na něm. Houbě se v současném vlhku docela daří a na některých místech je velmi hojná. Jidášovo ucho má údajně příznivé účinky na zdraví a na toto téma lze dohledat mnoho článků. V kuchyni se využívá do jídel orientální kuchyně nebo do salátů. V jídle příjemně křupe, chuť má nevýraznou. Houba se snadno suší, po namočení vypadá jako čerstvá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.