Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí houskový knedlík | recept

Už vám také nechutná houskový knedlík ze supermarketu, který se při krájení neuvěřitelně drobí a je do druhého dne suchý? Udělejte si pravý domácí houskový knedlík sami doma. Postupujte podle video receptu. Příprava domácího houskového knedlíku je překvapivě poměrně jednoduchá a nevyžaduje náročné ingredience. Skvělý domácí houskový knedlík, na kterém si pochutnáte, budete mít hotový coby dup.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jirina Novakova | St, 10/12/2011 - 07:57

Tak za prvé, houskový kunytý knedlík není nikdy coby dup, jak uvádíte. Základní chyba byla již ve zpracování. Těsto se musí důkladně hnětat, vařečkou jakoby zvedat nahoru a vpouštět tam co nejvíc vzduch a to tak dlouho, až se těsto nadýchává a tvoří se na povrchu jakoby bubliny. Pak se tam jen lehce vmíchá nakrájená houska(rohlík). V žádném případě nestačí jen těsto zamíchat.
Těsto musí dobře nakynout, pak se utvoří šišky, které opět vyžadují čas na nakynutí.
To, ce jste předložil na talíři, nemohlo ani jinak dopadnout.

liguet (neověřeno) | Čt, 11/01/2012 - 19:46

Také spíš zastávám názor, že se má těsto na kynutý knedlík řádně promíchat, ale sestra mne naučila podobný knedlík jako je na ukázce. Jeho příprava je velmi rychlá.Je však potřeba zadělat řidší těsto a housku přidat až nakonec a ve větším množství. Vypadá něco mezi kynutým a karlovarským a je velmi chutný a hlavně je méně pracný.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.