Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vánoční poleno | recept

Jak upéct vánoční poleno | recept

Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný kousek polínka a jeho popel se uchovával. Věřilo se, že ochraňuje dům před zlými mocnostmi. Tento zvyk si dodnes Francouzi připomínají pečením tohoto zákusku. Polínko se peče na Štědrý den. Bohatě se zdobí marcipánovými nebo sněhovými ozdobami ve tvaru hub, větviček cesmíny, jehličnatých větévek. Základem je obyčejná roláda plněná libovolným krémem. Následující článek vám poradí, jak si takovou roládu velmi lehce uděláte sami doma.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct cukroví miništoly | recept
Jak upéct cukroví miništoly | recept
Cukroví miništoly | recept. Toto cukroví se sice jmenuje miništola, ale s pravou vánoční německou štolou nemá mnoho společného, jen tvar a některé ing…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.