Jak na manuální přípravu kávy aneb staňte se svým vlastním baristou
Káva je mocný rituál, voňavá alchymie, která dokáže zpříjemnit ráno, nastartovat den nebo pozvat k posezení s přáteli. Aby byl šálek kávy skutečně lahodný, hraje roli celá řada aspektů: od samotné odrůdy kávových zrn, přes způsob pražení až po metodu přípravy. Každý detail se podílí na výsledné chuti a aroma – a právě díky těmto proměnným se z domácí přípravy kávy může stát zábavné a kreativní dobrodružství.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak si doma uvařit „presso“ | recept
Jak si doma uvařit "presso" | recept. Chcete si doma vychutnat silnou kávu s lahodnou krémovou pěnou, ale nevlastníte přístroj na výrobu pressa? Přiná…
Jak na domácí sezamové bonbony: sladká energie z medu a semínek
Sezamové bonbony patří mezi nejoblíbenější přírodní sladkosti. Kombinace praženého sezamu a medu vytváří lahodnou chuť, která připomíná karamel, ale z…
Jak správně uchovat vánoční cukroví, aby vydrželo až do Tří králů
Vánoční cukroví je jedním z největších symbolů svátků a většina domácností ho peče s předstihem. Pokud ale chcete, aby vydrželo čerstvé, voňavé a bezp…
Jak připravit dokonalou polevu na zdobení perníčků
Zdobení perníků je tradice, která dokáže přenést vánoční atmosféru do každé kuchyně. Aby ale výsledné vzory byly jemné, lesklé a držely tvar, je potře…
Jak připravit hrušky ve slanině: jednoduchá, ale působivá pochoutka
Hrušky a slanina mohou na první pohled působit jako neobvyklá kombinace, ale ve skutečnosti jde o jedno z nejharmoničtějších spojení sladké a slané ch…





