Jak na trhací bylinkový chléb | recept pro domácí pekárnu
16. Červen 2018
Vlastníte domácí pekárnu? Vyzkoušejte si upéct vynikající trhací bylinkový chléb. Co je na tomto chlebu skvělé? Dá se snadno trhat a můžete si jej naplnit čímkoliv, co máte rádi. V následujícím receptu je použita náplň s bylinkami a strouhaným sýrem. Pokud Vás zaujal trhací chléb, určitě zhlédněte následující videorecept z kanálu Dvě v troubě.
Co je potřeba
Suroviny:
- 180 ml vody
- 20 ml slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 30 g žitné chlebové mouky
- 60 g pšeničné chlebové mouky
- 210 g hladké mouky
- 12 g droždí
Náplň:
- 50 g rozpuštěného másla + máslo na potření chleba
- 2 stroužky česneku
- bylinky (např. petrželka, pažitka, oregáno, bazalka, rozmarýn)
- strouhaný sýr Grana Padano
Další zajímavé články
Jak upéct bublaninu s ovocem z bramborového těsta | recept
Jak upéct bublaninu s ovocem z bramborového těsta | recept. Moučníky z bramborového těsta mají jeden společný znak a to ten, že vydrží dlouho vláčné.…
Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník
Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník. Bábovky jsou velice vděčným zákuskem. Jsou velice variabilní, poměrně trvanlivé a s…
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept. Makovec se ve starých kuchařkách někdy vyskytuje pod heslem selský dort. Ten podle…
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept. Sytá a výživná polévka plná čočky, zeleniny i výrazného koření je sp…
Jak připravit pikantní marinovaná játra z pánve | specialita pro labužníky
Jak připravit pikantní marinovaná játra z pánve | specialita pro labužníky. Neuvěřitelně jednoduchá labužnická specialita z předem naložených vep…
Diskuze k videu