Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem

Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem. Rychlé pohoštění z listového těsta ve formě jednohubek snadno připravíte i s již usazenou nečekanou návštěvu v obýváku. Listové těsto se vyplatí mít připravené pro takovéto případy v chladničce (určitě mnozí z vás mají) a ostatní přísady jsou běžně doma. Párky lehce nahradíte šunkou, klobásou nebo tím, co máte. Chuťovky jsou dobrou volbou i k pivu a vínu.

Co je potřeba

  • 2 balení rozváleného listového těsta
  • 100 g plátkového sýra
  • párky podle vlastních preferencí
  • kečup
  • sezamové semínko
  • vejce na potření
1

Jako první krok zapněte troubu. Listové těsto, aby hezky lístkovalo musí přijít do rozpálené trouby. Zapněte ji na 200 °C.

Plát listového těsta rozviňte a i s papírem položte na plech. Potřete ho kečupem nebo rajským protlakem a rozložte sýr po celé jeho ploše.

2

Párek (klobásu, jinou uzeninu) nakrájejte na kolečka a vyskládejte v řadách tak, aby se později daly krájet čtverečky. Velikost nechám na vašem uvážení.

3

Vše překryjte druhým plátem těsta a přes papír ho rukama nebo válečkem přitlačte, aby se objevily obrysy párku.

4

Rádlem nebo ostrým nožem nakrájejte čtverečky, vše potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem.

5

Vložte do připravené trouby a upečte dozlatova. Trvá to chvilku. Podávejte teplé i studené.

Uzeninu můžete vynechat nebo ji nahradit Hermelínem. V takovém případě se místo sezamu lépe hodí vlašský ořech.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.