Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat salát z ředkviček, polníčku a žampionů

Jak namíchat salát z ředkviček, polníčku a žampionů

Ještě než začnete připravovat salát podle tohoto receptu, přečtěte si několik rad. Aby se salát povedl, musí být všechny suroviny kvalitní a zelenina čerstvá. Z povadlé zeleniny chutný salát nevytvoříte.

Zeleninu důkladně omyjte v tekoucí studené vodě, nenechte ji ve vodě ležet, ztratí na kvalitě. Dobře ji osušte nebo nechte okapat. Listové saláty natrhejte na menší kousky rukou, nikdy je nekrájejte nožem. Krájet můžete jen ledový salát. Listové saláty míchejte s dressinkem až těsně před podáváním, listy v omáčce rychle zavadnou a vypadají nevzhledně. Olej na marinádu vyberte chuťově nevýrazný, např. slunečnicový. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.