Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit salát z lilku | recept na lehký zeleninový pokrm

Jak připravit salát z lilku | recept na lehký zeleninový pokrm. Lilek se v našich kuchyních poslední dobou uplatňuje mnohem více, než tomu bylo ještě před několika lety. Tato zajímavá zelenina si to zaslouží, dobře upravená je velmi chutná. Důkazem tohoto tvrzení je následující recept. Vyzkoušejte neobvyklý a vydatný salát, který se podává jako předkrm, lehká večeře i oběd.

Co je potřeba

  • 3 lilky
  • 3 - 4 sardelové řezy
  • 3 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • pažitka
  • estragon
  • 4 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 4 malá rajčata
  • 1 bílá cibule
  • 150 g mozzarelly
  • olej do pánve
  • sůl podle potřeby
1

Lilky očistěte, podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte a nechte 30 minut odležet. Uvolněnou tekutinu odsajte ubrouskem a v horkém oleji je prudce opečte z obou stran. Opečené lilky přendejte do mísy.

2

Sardelky vidličkou rozetřete s prolisovaným česnekem, drobně krájenými zelenými natěmi, olejem a citronovou šťávou.

3

Vejce uvařené natvrdo oloupejte a rozdělte na osminky. Rajčata a cibuli pokrájejte na kolečka. Sýr jemně nastrouhejte nebo nakrájejte.

4

Upravené lilky v misce promíchejte se sardelkovou zálivkou. Dozdobte vajíčkem, rajčaty, cibulí a sýrem. Podávejte s bagetou nebo bílým chlebem. Salátu prospěje krátké odležení.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.