Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit chlebový kvásek

Aby měl chleba správnou kyprost, musí těsto kynout. A aby měl chleba lehce nakyslou chuť, používá se k jeho kypření chlebový kvásek. Živý, čerstvý chlebový kvásek lze běžně koupit asi jen v krkonošských a podkrkonošských oblastech. Chceme-li péci doma tradiční chleba, můžeme si chlebový kvásek vyrobit sami. Jak připravit chlebový kvásek?

Diskuze k článku

Přidat komentář

prosím o kompletní recept na kváskový chléb děkuji

marta vrbicova (neověřeno) | Pá, 04/08/2016 - 20:30

tyto recepty a rady nemají chybu moc děkuji vrbicova

jirka2 (neověřeno) | Ne, 04/10/2016 - 13:52

No jo,ale kolik kvasu na kolik mouky,to se tady nedovím

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.