Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit (nejenom) vánoční punč | 4 recepty

Punč | recepty. Punč je oblíbený nápoj chladných dnů. Setkáme se s ním v období Vánoc na předvánočních trzích, prodává se v obchodech a mnozí si ho vaří sami doma. Punč je alkoholický nebo nealkoholický nápoj s přídavkem ovocné šťávy či ovoce. Do Evropy se dostal přes Anglii z Indie. Slovo punč pochází z hindštiny z výrazu pro číslovku pět, protože se původně připravoval z pěti surovin – alkoholu, cukru, vody, citronu a čaje nebo koření. Dnešní recepty už nedodržují pravidlo pěti a používají například rum. Nabízím několik osvědčených receptů na vynikající punč, určitě si vyberete.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct cukroví miništoly | recept
Cukroví miništoly | recept. Toto cukroví se sice jmenuje miništola, ale s pravou vánoční německou štolou nemá mnoho společného, jen tvar a některé ing…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.