Jak připravit cuketovou frittatu | recept
14. Září 2022
Cuketová frittata | recept. Úroda cukety bývá často větší, než dokážete spotřebovat. Existuje mnoho způsobů, jak ji zpracovat a ještě více receptů na její přípravu. Pokud si chcete připravit jednoduchou a rychlou večeři, vyzkoušejte cuketovou frittatu, což je zapečená vaječná omeleta. Budete potřebovat jen mladou cuketu, vejce a pár další ingrediencí. Recept na cuketovou frittatu jistě zvládne i úplný začátečník.
Co je potřeba
- 1 malá cuketa
- 1 – 2 lžíce rostlinného oleje nebo přepuštěného másla
- 1 malá cibule
- 6 vajec
- sůl, pepř, čerstvé bylinky
Tipy
- Cuketu můžete doplnit či nahradit listovým špenátem, lilkem, hráškem, kukuřicí nebo jinou zeleninou dle obliby a sezóny.
- K zelenině lze přidat pokrájenou šunku, žampiony či strouhaný sýr.
- Z bylinek se k vejcím a cuketě skvěle hodí saturejka, kopr, estragon, kerblík, petrželka nebo pažitka.
- Případnou zbylou frittatu je možné zamrazit a před použitím pouze ohřát, případně rozpéct.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit jemnou cuketovou polévku s hráškem a kukuřicí
Svěže zelená a žlutou kukuřicí rozzářená cuketová polévka, která je v jemnosti podpořená mladým a svěže zeleným hráškem, ale i sladkou kukuřicí,…
Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept
Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept. Tenké plátky jemných cuket ochucené aromatickým koprem, které jsou následně přelité sladkokyselý…
Jak zapéct cukety plněné ricottou, špenátem a fetou | recept
Jak zapéct cukety plněné ricottou, špenátem a fetou | recept. Výtečné a lety ověřené spojení smetanové ricotty, jemného špenátu a výrazného sýru oslňu…
Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept
Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept. Listový koláč jako stvořený pro přicházející jaro. Stejně jako jaro, jež je ve stylu…
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept. Jemná cuketa spolu s chuťově výrazným aromatickým parmazánem zakomponovaným do s…
Diskuze k článku