Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit salát ze slepičího masa | recept

Salát ze slepičího masa | recept. Slepičí maso je neprávem v naší kuchyni opomíjené na úkor masa kuřecího. Přitom polévka ze slepice je mnohem silnější a chutnější než kuřecí vývar. Slepičí maso má navíc výhodnější složení pro osoby nemocné např. dnou, obsahuje méně purinů než maso kuřecí. Pokrmy ze slepice se hodí pro nemocné cukrovkou nebo pro ty, co dodržují redukční dietu. Slepice je tučná, ale odstraníme-li před úpravou kůži, zbavíme ji až 50 % tuku. Při přípravě slepičí polévky nám zbyde ještě dost masa. Zkuste z něj připravit chutný salát. Je výborný studený i teplý. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.