Přejít k hlavnímu obsahu

Jak při pečení vánočního cukroví zužitkovat černé pivo | recepty

08. Listopad 2020

Spojení tmavého piva a vánočního cukroví je poněkud netradiční. Plzeňský sládek Vojtěch Homolka ale přesvědčí i zaryté odpůrce pečení méně tradičního cukroví, že černé pivo dokáže vykouzlit neuvěřitelnou kombinaci. A propo… Není tajemstvím, že pivo se v našich zemích používá v kuchyních už od 15. století při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, a dokonce i polévek a kaší. Pivo i díky své sladkosti pokrmům ve „sladké kuchyni“ dodává výraznější aroma a karamelovou až čokoládovou chutí zvýrazňuje chuť pokrmu. Ideální jsou perníčky, kde se pivo skvěle kombinuje s badyánem, anýzem a zázvorem. Poslechněte si dva recepty na vánoční cukroví s pivem a pusťte se do pečení.

Co je potřeba

Suroviny na popovické košíčky

125 ml černého Velkopopovického Kozla
350 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
125 g moučkového cukru
1/2 balíčku vanilínového cukru
1/2 balíčku pečícího prášku
špetka soli
Želé
150 ml tmavého kozla
70 g želírovacího cukru
80 g sušených švestek
100 g hořké čokolády
Krém
200 g bílé čokolády
70 ml smetany 30%

Suroviny na kozlí kopýtka

250 ml černého Velkopopovického Kozla
120 g hořké čokolády
150 g másla
šálek hnědého cukru
120 g hladké mouky
70 g kakaa
2 slepičí

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.