Přejít k hlavnímu obsahu

Jak při pečení vánočního cukroví zužitkovat černé pivo | recepty

17. Září 2014

Spojení tmavého piva a vánočního cukroví je poněkud netradiční. Plzeňský sládek Vojtěch Homolka ale přesvědčí i zaryté odpůrce pečení méně tradičního cukroví, že černé pivo dokáže vykouzlit neuvěřitelnou kombinaci. A propo… Není tajemstvím, že pivo se v našich zemích používá v kuchyních už od 15. století při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, a dokonce i polévek a kaší. Pivo i díky své sladkosti pokrmům ve „sladké kuchyni“ dodává výraznější aroma a karamelovou až čokoládovou chutí zvýrazňuje chuť pokrmu. Ideální jsou perníčky, kde se pivo skvěle kombinuje s badyánem, anýzem a zázvorem. Poslechněte si dva recepty na vánoční cukroví s pivem a pusťte se do pečení.

Co je potřeba

Suroviny na popovické košíčky

125 ml černého Velkopopovického Kozla
350 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
125 g moučkového cukru
1/2 balíčku vanilínového cukru
1/2 balíčku pečícího prášku
špetka soli
Želé
150 ml tmavého kozla
70 g želírovacího cukru
80 g sušených švestek
100 g hořké čokolády
Krém
200 g bílé čokolády
70 ml smetany 30%

Suroviny na kozlí kopýtka

250 ml černého Velkopopovického Kozla
120 g hořké čokolády
150 g másla
šálek hnědého cukru
120 g hladké mouky
70 g kakaa
2 slepičí

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.