Jak připravit tuňáka na olivách | recept
Tuňák na olivách | recept. Mořské ryby jsou důležitým zdrojem jódu, vitaminů, minerálů a stopových prvků. Rybí maso je lehce stravitelné a do jídelníčku by ho měl zařadit každý z nás. V článku vám přinášíme jednoduchý recept na úpravu tuňáka. Tuňák se řadí mezi nejoblíbenější a nejčastěji konzumované ryby. I když se jedná o poměrně tučnou rybu, je vhodná pro redukční dietu. Některé výzkumy tvrdí, že maso tuňáka může snížit riziko u některých druhů rakovin. Maso tuňáka je šťavnaté, tučnější, téměř bez kostí a není cítit rybinou, proto chutná i těm, kteří jinak rybu nemusejí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Grilovaný losos | recept. Chcete grilovat zdravě? Grilujte ryby. Ryby by se měly objevovat v našem jídelníčku co nejčastěji, zejména mořské ryby jsou…
Jak upéct pstruha v troubě | recept
Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné tuky a mají vysoký obsah bílkovin.…
Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor
Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor | recept na rybí karbanátky. Karbanátky z ryb a brambor jsem poprvé připravovala z kapra, kterého ne…
Jak ugrilovat steak z tuňáka (lososa) | recept
Grilovaný steak z tuňáka (lososa) | recept. Tuňák patří mezi nejchutnější mořské ryby. Má pevné, chuťově neutrální maso, které se výbor…
Jak upéct makrelu s lečem po maďarsku | recept
Makrela s lečem po maďarsku | recept. Makrela je dravá ryba s tučným masem, běžně dostupná v obchodech. Její velkou výhodou je to, že má pom…