Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů

Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů

Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptůLikér z trnek je výborný a snadno si ho doma připravíte. Základní ingrediencí jsou vždy trnky a pálenka nebo i rum. Chuť doplňuje koření a cukr. Z trnek si můžete vyrobit i sváteční vánoční likér s kořením, jež je pro Vánoce typické – vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Trnky jsou nahořklé i plně vyzrálé. Jejich hořkost se zmírní po prvních podzimních mrazících. Nemusíte však na ně čekat, stačí natrhané trnky nechat jeden den v mrazničce. Mráz způsobuje rozpad části tříslovin a zlepší jejich chuť. Připravili jsme pro vás osvědčené a vyzkoušené recepty na domácí trnkový likér. Určitě si mezi nimi nějaký vyberete a my vám garantujeme, že si pochutnáte.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.