Jak udělat šípkové pyré podle Romana Pauluse
10. Září 2023
Právě teď na keřích planých šípkových růží dozrávají krásně červené plody - šípky. Využijte volný čas na krátkou vycházku do přírody a nějaké si nasbírejte. Ze sušených si v zimě připravíte lahodný voňavý čaj a z čerstvých zkuste připravit pyré. Pyré je základní surovinou pro přípravu šípkové marmelády a také šípkové omáčky ke zvěřině. Jak na to vám poradí šéfkuchař Roman Paulus z Kulinářské akademie Lidlu.
Další zajímavé články
Jak připravit babiččinu svíčkovou z kuřete | recept
Kuřecí svíčková je skvělou, ne však méně známou variantou klasické svíčkové z hovězího masa. Již naše babičky, zejména tam, kde se žilo na vesnici a b…
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept. Jak si udělat vynikající domácí džem? Dobu varu džemu s cukrem musíme zkrátit na minimum, při de…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…
Jak upéct dýňové muffiny s drobenkou | recept na dýňový moučník
Jak upéct dýňové muffiny s drobenkou | recept na dýňový moučník. Muffiny jsou vlastně obdobou našich bábovek. Oblíbené jsou především u dětí. Jde je p…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Diskuze k videu