Jak udělat šípkové pyré podle Romana Pauluse
04. Říjen 2021
Právě teď na keřích planých šípkových růží dozrávají krásně červené plody - šípky. Využijte volný čas na krátkou vycházku do přírody a nějaké si nasbírejte. Ze sušených si v zimě připravíte lahodný voňavý čaj a z čerstvých zkuste připravit pyré. Pyré je základní surovinou pro přípravu šípkové marmelády a také šípkové omáčky ke zvěřině. Jak na to vám poradí šéfkuchař Roman Paulus z Kulinářské akademie Lidlu.
Další zajímavé články
Jak připravit babiččinu svíčkovou z kuřete | recept
Kuřecí svíčková je skvělou, ne však méně známou variantou klasické svíčkové z hovězího masa. Již naše babičky, zejména tam, kde se žilo na vesnici a b…
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept. Jak si udělat vynikající domácí džem? Dobu varu džemu s cukrem musíme zkrátit na minimum, při de…
Jak na kynuté pirohy s jablečnou náplní | recept
Jak na kynuté pirohy s jablečnou náplní | recept. Pirohy jsou nadýchaným pečivem s různými náplněmi. My vám dnes ukážeme, jak upéct kynuté pirohy…
Jak připravit hlívu ústřičnou s cibulí a smetanou | jednoduchý univerzální recept z hub
Jak připravit hlívu ústřičnou s cibulí a smetanou | jednoduchý univerzální recept z hub. Hlíva ústřičná je houba, která je k dispozici během celého ro…
Jak upéct jablečný koláč s ovesnými vločkami | recept
Jak upéct jablečný koláč s ovesnými vločkami | recept. Jablka jsou v moučnících velmi oblíbená. Proto není nikdy na škodu mít v rukávu více recep…
Diskuze k videu