Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hrušková povidla | recept

Hrušková povidla recept - jak je známo, letní sklizeň hrušek je nejméně trvanlivá, a proto je dobré vymyslet, co s hruškami podnikneme, aby se nezkazily. Ideální jsou hrušková povidla. Recept na hrušková povidla krok za krokem naleznete v přiloženém videoreceptu. A věřte, výsledek opravdu stojí za tu námahu. Pojďme s chutí do toho - a hruškových povidel půlka je hotovo.

Diskuze k článku

Přidat komentář

"proč autorka steriluje skleničky i víčka a nakonec sklenice naplní a aniž by otřela okraje sklenic, umatlané od povidel při plnění, tak na ně zašroubuje víčka..."
protože používá trychtýř na plnění zavařovacích sklenic, kdy zamatlání nehrozí - v dnešní době běžná praxe...
http://www.gastrozone.cz/trychtyr-nalevka-na-plneni-zavarovacich-skleni…

Milena Režná (neověřeno) | Ne, 10/05/2014 - 20:08

Povidla jsou asi fajn, ale docela mne překvapilo, proč autorka steriluje skleničky i víčka a nakonec sklenice naplní a aniž by otřela okraje sklenic, umatlané od povidel při plnění, tak na ně zašroubuje víčka. Jak to má, proboha, chytnout! Sklenice i víčka se sterilují předevím proto, aby víčka chytla a obsah skleniček se nekazil. JInak recept dobrý.

Další zajímavé články

Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Jak udělat švestková povidla | recept
Náš recept: domácí povidla ze švestek. Švestková povidla by neměla chybět v žádné české (moravské) spíži. V obchodech sice jsou švestková povidla k má…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.