Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jablka pečená v tvarohu | recept na dezert

Jak udělat jablka pečená v tvarohu | recept na dezert

Jak udělat jablka pečená v tvarohu | recept na dezert. Pečená jablka v tvarohu - hmmm, to je delikatesa! Že jste pečená jablka ještě nejedli? Tak to je chyba! Tady je můj recept a šup na to. Určitě využijete jablíčka ze zahrádky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 05/18/2015 - 11:03

Přispěji také jablečným receptem:
Recept - Fantazie do dvou srnčích hřbetů.
(rychlé, levné, chutné a je toho hodně)
Vše dáme do jedné větší mísy:
45 dkg hrubé, nebo selské mouky,
45 dkg ustrouhaných jablek (nahrubo)
30 dkg mletého cukru
13 dkg jemně rozpuštěného másla
1.5 prášek do pečiva
3 celá vejce
hrst sekaných ořechů, mandlí, rozinek, kandov. ovoce, prostě co chceme.
Když šetříme, nemusí ani být.
Vše smícháme v míse v hmotu (je dost řídká dle šťavnatosti jablek)
Touto hmotou naplníme 2 vymazané a vysypané (strouhankou) formy srnčí hřbet (dávám jeden rovný a jeden vroubkovaný, plním do 3/4 - vyskočí).
Pečeme pomalu v mírné troubě 3/4 hod.
Lze polévat různými polevami. Vydrží dlouho vláčné, plátky balené v alobalu se dají zmrazit.
Lze z toho udělat super sváteční moucník, když řezy na talíři pokropíme hojně rumem a naklademe kopec neslazené šlehačky, můžeme přizdobit ovocem.

Nám tento moučník velmi chutná a vyhovuje, takže ho peču celkem dosti často.
Nebojte se, nedá se na tom nic zkazit. Přeji dobrou chuť! Vlasta

Další zajímavé články

Jak udělat žemlovku | recept
Jak udělat žemlovku | recept
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.