Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ostružinový džem | recept

Recept na ostružinový džem. Ostružinový džem se nám náramně hodí například při vánočním pečení. Ale právě tak si ostružinový džem rádi dáme při snídani na pečivo s máslem. Příprava ostružinového džemu je snadná a rychlá. Jak udělat ostružinový džem? Třeba podle našeho návodu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Vendy (neověřeno) | So, 08/27/2016 - 18:30

Aby se džem podařil, tj. pěkně rosoloval, přidávám už při odšťavňování omytá jablka - celá, bez loupání, asi 1/3 až 1/2 dávky ostružin. Jinak stejný postup, sladím třtin. cukrem, dia sladidly, pro rodinu normál. cukr řepný. Dobrá je i směs "co zahrada dá", ostružiny + maliny, červ. rybíz, poměr je pokaždé podle oka, ale podaří se vždy. Vyzkoušela jsem i bez jablek s Dia želír. cukrem, tak fajn. :-))

Další zajímavé články

Jak vyrobit domácí ostružinový likér
Jak vyrobit domácí ostružinový likér | recept z ostružin. Na likér z následujícího receptu budete potřebovat ostružiny. Ještě teď je jich v lesích pln…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.