Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat broskvový džem s brandy | recept

Jak udělat broskvový džem s brandy | recept. Džem má řidší konzistenci než marmeláda a obsahuje celé kousky ovoce.U džemů i marmelád kombinujeme ovoce sladší s kyselejším a ovoce s různým obsahem pektinů. Připravte si broskvový džem s brandy, určitě si pochutnáte.

Co je potřeba

1 kg vypeckovaných broskví
½ lžičky kyseliny citronové na 1 l vody
500 600 g cukru
1 sáček želírovacího přípravku
4 lžíce brandy
2 lžíce citronové šťávy

1

Oloupané broskve vložíme do okyselené vody, vyjmeme a pokrájíme.

2

Část plodů asi, čtvrtinu, oddělíme a ponecháme v okyselené vodě.

3

Zbytek dáme do kastrolu, podlijeme vodou a asi 8 minut povaříme.

4

Přidáme zbylé broskve, postupně přisypáváme cukr s želírovacím přípravkem a povaříme.

5

Nakonec přilijeme brandy se šťávou.

6

Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Místo brandy můžeme použít rum.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat broskvový džem | recept
Broskvový džem je ovocná specialita jemné konzistence, typické ovocné vůně a delikátní chuti. Jestliže nám dvě tři kila zralých pevných broskví přebýv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.